Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 12 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Top 5 sneakers van week 19: Nike met 50 procent korting en meer

Een overzicht van de sneakers die nieuw zijn uitgekomen of de sale zijn ingegaan in week 19 van week 2024. Met onder meer een mix van Air Jordan en Nike Air Max met 50 procent korting.

Verder onder meer de opnieuw uitgebrachte Forrest Gump-sneakers, een cool paar New Balance 993 en de nieuwe Adidas Koln 24.

Top 5 sneakers van week 19 in 2024

We hebben voor je in het schoenenrek:

New Balance Made in USA 993 ‘purple/dark mercury”

Met alleen maar zwarte of witte sneakers is het ook maar een saaie bedoeling. De nieuwe Made in USA 993 van New Balance is wat dat betreft een aangename verrijking in je garderobe. Het paarse suède op de gebroken witte zool geeft de sneakers een lekkere retro look. Op een of andere manier roepen deze schoenen bij ons de associatie op met een ochtendwandeling door een Amerikaans nationaal park.

New Balance Made in USA 993 nieuwe sneakers kleuren paars
(Afbeelding: New Balance)
New Balance dropt 993-sneakers in heerlijke nieuwe kleuren
(Afbeelding: New Balance)

Genoeg gezever, wat kosten deze premium sneakers van New Balance? Welnu, je betaalt 230 euro voor de Made in USA 993 purple/dark mercury. Dat is veel geld, maar uit eigen ervaring weten we dat deze schoenen met goede verzorging jaren meegaan en alleen maar mooier worden naarmate de tijd verstrijkt. Bovendien past dit model bij allerlei verschillende stijlen broeken en jeans.

Jordan Max Aura 5 met 50 procent korting

De Aura 5 is een Air Jordan, de AJ3 om precies te zijn, op het onderstel van de Nike Air Max. De sneakers zijn te koop in verschillende kleurcombinaties, waarbij de zwarte en witte het meest klassieke AJ-gevoel uitstralen.

Jordan Max Aura 5, nike air max, air jordan sneakers met 50 procent korting, zwart
(Afbeelding: Nike)
Jordan Max Aura 5, nike air max, air jordan sneakers met 50 procent korting
(Afbeelding: Nike)

Maar je komt hier natuurlijk voor de prijs van de Jordan Max Aura 5. Oorspronkelijk kosten de sneakers 129,99 euro, maar met de korting van 50 procent koop je ze voor 64,99 euro. Het model, verkrijgbaar in nog veel meer kleuren, wordt met een gemiddelde score van 4,5 sterren uit 218 reviews positief beoordeeld.

Adidas Koln 24

Net als de Adidas Samba vindt de Koln 24 zijn oorsprong in het voetbal. Maar waar de populairste sneakers van 2023 in een ver verleden zijn ontwikkeld als voetbalschoenen voor harde ijzige ondergronden, is deze nieuwe telg van het Duitse sportmerk een ode aan speelstad Keulen tijdens het EK 2024 in Duitsland.

adidas koln 2024 betaalbare sneakers nieuwe hit na samba
(Afbeelding: Adidas)
adidas koln 2024 betaalbare sneakers nieuwe hit na samba roze en blauwe veters
(Afbeelding: Adidas)

De retro gele kleur met twee lichtblauwe en een lichtroze streep op een gumzool zorgen voor een heerlijke look. De kleuren zijn geïnspireerd op de huizen in Keulen. Het fijne aan populaire sneakers van Adidas, in tegenstelling tot bijvoorbeeld New Balance of Nike, is dat ze betaalbaar zijn. Voor de Koln 24 betaal je 120 euro.

Nike Cortez dankzij ‘Forrest Gump’

De Nike Cortez is gelanceerd tijdens de Olympische spelen van 1972. De sneakers zijn ontworpen door Bill Bowerman en het was de eerste hardloopschoen van het bedrijf, die van grote invloed is geweest op de wereldwijde groei.

Nu al een run op nieuwe Forrest Gump-sneakers Nike Cortez 2024
Forrest krijgt een paar Nike Cortez van Jenny (Afbeelding: Paramount Pictures)
nike cortez rood forrest gump sneakers
(Afbeelding: Nike)
nike cortez groen betaalbare forrest gump sneakers
(Afbeelding: Nike)

Maar de inmiddels betaalbare sneakers zijn vooral beroemd geworden door Forrest Gump (1994). In die film zie je de klassieke kleurstelling. Nike heeft de schoenen in Nederland net gelanceerd in tien verschillende kleurcombinaties, nu te koop voor 89,99 euro.

Op de Amerikaanse website koop je de originele White / Varsity Red-kleurstelling voor 110 dollar. Deze komen ongetwijfeld ook nog in Nederland uit. Wel kun je ze hier zelf al ontwerpen in de originele kleurstelling, te weten dat het een By You-schoen is. In het onderstaande voorbeeld dat we maakten, zie je hoe makkelijk dat gaat.

nike cortez forrest gump sneakers zelf ontwerpen
(Afbeelding: Nike / Manners)

FENTY x PUMA Creeper Phatty

Dan nog een nieuwe unisex-vrucht van de samenwerking tussen Rihanna en Puma. Net nieuw gelanceerd is de FENTY x PUMA Creeper Phatty, een stijlvolle sneaker in verschillende natuurlijke tinten.

FENTY x PUMA Creeper Phatty nieuwe sneakers week 19 2024
(Afbeelding: Puma)
FENTY x PUMA Creeper Phatty nieuwe sneakers week 19 2024
(Afbeelding: Puma)

De sneakers komen zijn er in het bruin, olijfgroen en wit, allen op een rubberen gumzool. Je koopt ze voor 139,95 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.