Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 12 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

5 heerlijke films en series die in week 10 op Netflix verschenen

Zoals ieder weekend weer een lijst met de beste en meest opvallende nieuwe films en series die afgelopen week op Netflix verschenen. In week 10 een mooi gevarieerd aanbod, waaronder het langverwachte vijfde seizoen van Queen of the South.

Kunstliefhebbers mogen zich deze week in de handjes wrijven. The Andy Warhol Diaries belooft een unieke inkijk in het turbulente leven van een van Amerika’s grootste kunstenaars.

Nieuwe films en series op Netflix in week 10

Maar we trappen het lijstje met nieuwe films en series af met Ryan Reynolds, die in een Netflix Orginal-film de rol van een gevechtspiloot uit de toekomst speelt.

1. The Adam Project (film)

Sciencefictionliefhebbers opgelet: The Adam Project is een guilty pleasure die je zeker niet wil missen. Dit avontuur volgt een gevechtspiloot die ons bezoekt uit de toekomst. Samen met zijn jongere zelf en vader probeert hij onze toekomst en de wereld te redden. Als dat geen synopsis is om van te likkebaarden. Giet daar wat quirky Ryan Reynolds-humor bij en het feest is compleet.

2. Formula 1: Drive to Survive seizoen 4 (docu-serie)

Onze Max heeft het gewoon geflikt. Dat maakt het kijken van Drive To Survive nóg leuker. Hoewel Max zelf niet wilde meewerken aan de docu-serie, komt zijn strijd met Lewis Hamilton natuurlijk wel naar voren. De Netflix-documentaire Drive to Survive neemt je mee achter de schermen van de Formule 1. Bloed, zweet, tranen en een flinke dosis ellebogenwerk. Laat je meevoeren naar het jaar dat Verstappen zich kroonde tot kampioen en geniet van prachtige beelden van de Grand Prix van Zandvoort.

3. Queen of the South: seizoen 5 (serie)

We moesten er even op wachten door de Corona-pandemie, maar nu is het zover. Seizoen 5 van Queen of the South is eindelijk beschikbaar op Netflix. En dat werd tijd na de spannende cliffhanger van seizoen 5. James Valdez keerde ineens terug met een serieuze waarschuwing voor Teresa: ‘Ze komen je halen’. Dat belooft vuurwerk!

4. The Andy Warhol Diaries (docu-serie)

Deze Netflix-documentaire is gewijd aan Andy Warhol (1928 – 1987). Een Amerikaans popart-kunstenaar met een bewogen leven. Zo werd hij in 1968 in z’n eigen atelier neergeschoten door een feminist. Warhol bloedde bijna dood (werd zelfs doodverklaard op de EH) en overleefde de aanval ternauwernood. Na deze aangrijpende gebeurtenis besloot hij zijn leven en gevoelens vast te leggen in dagboeken. Deze serie biedt een intrigerende kijk op de geheimen achter het imago van een groot kunstenaar. Saillant detail: na de traumatiserende ervaring van het schietincident ontwikkelde Warhol een angst voor ziekenhuizen. Toen het echt niet anders kon, liet hij zich opereren aan een ontstoken galblaas. Zijn angst was niet ongegrond; de kunstenaar en drugsliefhebber heeft het ziekenhuis nooit verlaten.

5. The Bombardment (film)

Oorlog is helaas weer een actueel thema dezer dagen. The Bombardment (ook bekend onder de naam The Shadow in My Eye) vertelt het trieste verhaal over een vergisbombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Engelse bommen waren bedoeld voor een Gestapo-hoofdkwartier in Kopenhagen, maar een aantal bommenwerpers vergisten zich. Met rampzalige gevolgen. Een school werd geraakt en meer dan 120 mensen kwamen om, waarvan 86 kinderen.

Lees in dit artikel welke films en series in week 9 van 2022 op Netflix verschenen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.