Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 17 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Drive to Survive 4 op Netflix: 5 feiten over het veelbelovende seizoen

Netflix heeft de datum van Formula 1: Drive to Survive seizoen 4 onthuld. Jawel, over het Formule 1-jaar waarin Max Verstappen wereldkampioen werd. Precies de coureur die niet wilde meewerken aan de docu-serie.

Mocht je niet van Formule 1 houden, dan is deze Netflix Original alsnog een aanrader. Sterker: na een paar afleveringen hou je van de sport, vooral omdat je er dan meer van snapt. Gewoon nu beginnen met seizoen 1, dan kun je mooi op tijd aanhaken voor het nieuwe seizoen.

Drive to Survive seizoen 4 op Netflix

Formula 1: Drive to Survive is een Netflix-serie die je meeneemt achter de schermen van het miljoenencircus dat de Formule 1 heet. Vooral het eerste seizoen was lekker, omdat de coureurs en crew toen nog volledige openheid gaven. De twee seizoenen erop was alles en iedereen meer camerabewust en afgeschermd. Maar het blijft een heerlijke documentaire.

1. Vanaf 11 maart te zien

Eerste even de huishoudelijke mededelingen. Drive to Survive seizoen 4 is vanaf 11 maart 2022 te zien op Netflix en bestaat net als de andere seizoenen uit tien afleveringen.

2. Het Formule 1-jaar 2021

Het nieuwe seizoen belicht het Formule 1-jaar 2021, waarin de strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton een krankzinnige apotheose beleefde. Voor het eerst is Zandvoort te zien in de docu-serie.

3. Max Verstappen werkte niet mee

Leuk en aardig dat Max Verstappen uiteindelijk wereldkampioen werd, maar de Nederlandse Formule 1-coureur weigerde mee te werken aan het nieuwe seizoen van de Netflix-serie. Hij vond dat zijn woorden in eerdere seizoenen regelmatig werden verdraaid. Geen interviews of wat dan ook met hem, dus. Maar goed, van die Max Mania hebben we ook wel even genoeg gehad. Er valt veel meer te beleven in en rondom deze sport.

4. Behind the scenes in Abu Dhabi

Maar uiteraard komt, los van interviews, Max Verstappen natuurlijk wel voor in Formula 1: Drive to Survive seizoen 4. Verwacht exclusieve behind the scenes-beelden in Abu Dhabi, tijdens de controversiële overwinning van de Nederlandse coureur op Lewis Hamilton. En zo waren er meerdere controversiële momenten tijdens het spectaculaire seizoen. Van teambazen Toto Wolff (Mercedes) en Christian Horner (Red Bull) weten we bovendien dat ze niet verlegen zijn voor de camera, dus dat wordt genieten.

5. De rest van het miljoenencircus

Er gebeurde meer dan de clash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Daniel Ricciardo’s terugkeer naar het podium met een overwinning in Monza, de net-niet-overwinning van Lando Norris in Rusland, de thuiskomst van Sergio Perez in Mexico, het einde van Valterri Bottas bij Mercedes en de transfer van George Russell.

Netflix heeft nog geen trailer gedeeld van Formula 1: Drive to Survive seizoen 4. We houden je op de hoogte.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.