Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 17 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Jackass Forever in première: de schade en schande tijdens het filmen

Vanaf 17 februari draait Jackass Forever in de bioscoop. Fans krijgen de kans om deze mafkezen nog één keer te zien schitteren. Vanavond gaat de film al in voorpremière, en ondergetekende zit vooraan.

Het is de laatste kans dat je deze legendarische smeerlappen in de bios kunt bewonderen. Dat zou al reden genoeg moeten zijn om een kaartje te kopen. Buiten het feit dat de opnames verre van soepel verliepen, zijn de verwachtingen hooggespannen voor een krankzinnig nieuw Jackass-avontuur.

Jackass Forever in zes feiten en schandalen

Om je alvast op te warmen, geven we zes redenen waarom je deze film absoluut moet zien. Dat klinkt misschien een beetje vreemd als je het eerste punt leest, maar deze gekken gedijen nou eenmaal niet zonder schade en schande.

1. Johnny Knoxville loopt hersenschade op

De grote roerganger van het groepje malloten laat zich wederom op de hoorns nemen door een stier. Het resultaat is eigenlijk niet veel anders dan in Jackass Number Two: als een lappenpop vliegt Johnny door de lucht. Ditmaal komt hij er alleen niet zonder kleerscheuren vanaf. De inmiddels 50-jarige acteur breekt enkele ribben en een pols, maar loopt ook een hersenschudding op die zelfs leidt tot een hersenbloeding en -schade.

johnny knoxville, stier, jackass forever
(Afbeelding: Paramount Pictures)

Na enkele intensieve therapieën is Knoxville gelukkig weer (redelijk) de oude. Ach, Johnny is wel wat gewend, zo verloor hij ooit bijna z’n pielemoos tijdens een mislukte stunt met een crossmotor; het gevaarte landde precies op de precaire plek, waardoor hij jarenlang met behulp van een buisje moest plassen.

2. Bam Margera ontslagen tijdens opnames

Skateboarder en realityster Bam Margera, een van de castleden van het eerste moment, kampt al jarenlang met een alcoholverslaving. Nadat zijn beste vriend Ryan Dunn in 2011 verongelukte, ging het bergafwaarts met Bam. Onder strikte voorwaarden dat hij niet naar de fles zou grijpen, zou Bam in principe gewoon meedoen aan Jackass Forever.

Helaas kon hij de verleiding niet weerstaan en zag producent en regisseur Jeff Tremaine geen andere oplossing dan Bam te ontslaan en uit de film te verwijderen. Tot ongeloof van Margera zelf, die dat ook in niet al te lieve woorden kenbaar maakte aan Jeff. Onlangs besloot een rechter om hem een contactverbod op te leggen.

3. De film is opgedragen aan Ryan Dunn

Het is alweer 10 jaar geleden dat het tragische nieuws ons bereikte dat Jackass-ster Ryan Dunn en passagier Zachary Hartwell verongelukten in de Porsche van Dunn.

Ryan Dunn, bam magere, jackass forever
Ryan Dunn (en Bam Margera op de achtergrond) (Afbeelding: MTV)

Na een gezellig avondje in de pub vloog de Porsche de bocht uit met een snelheid van ruim 100 mp/h, waar 55 mp/h was toegestaan. Een gebeurtenis die diepe wonden heeft achtergelaten bij de rest van de Jackass-crew. In de aftiteling van Jackass Forever is een speciaal eerbetoon aan Ryan Dunn gewijd.

4. De stunts zijn niet milder geworden

Wie dacht dat leeftijd de acteurs uit Jackass Forever milder zou maken, heeft het mis. Naast de gestoorde stierscène van Johnny Knoxville zit de film bomvol keiharde stunts waar je kippenvel van krijgt. Ook de genitaliën van de heren blijven wederom niet ongeschonden. Erg fijn voor kijkers met veel inlevingsvermogen en plaatsvervangende schaamte. Tip van onze redactie: begin niet aan deze film met een volle maag, vlak na het eten.

5. Meerdere celebs doen mee aan Jackass Forever

Jackass is zo’n iconische show dat celebs maar al te graag meedoen met een stunt. We kunnen onder anderen genieten van gastoptredens van Machine Gun Kelly, Tony Hawk en Rob Dyrdek. Deze heren hebben wel een naam hoog te houden, dus verwacht geen poepvulcano (check hier het gifje), zoals die van misschien wel de grootste smeerlap van het ensemble, Dave England.

6. PETA is boos

Een smetje op de film zijn de stunts met dieren. Scènes met bijen die rond de penis van Steve-O vliegen, een slang die Poopies bijt en de stier die Johnny Knoxville op de hoorns neemt zijn bij de dierenwelzijnsorganisatie in het verkeerde keelgat geschoten. Valt op zich allemaal wel mee, maar het is inderdaad beter om dieren gewoon met rust te laten. Lees hier het statement van PETA.

jackass forever, feiten, schandalen
(Afbeelding: Paramount Pictures)

Jackass Forever draait vanaf 17 februari in de Nederlandse bioscopen en de voorpremière vindt plaats op 16 februari. Grijp deze kans, want het is de laatste keer dat deze gestoorde lui in de bios zijn te bewonderen. Na twintig jaar vinden de heren het welletjes. Johnny Knoxville heeft al aangegeven dat hij klaar is met levensgevaarlijke stunts. En dat begrijpen we, zijn negen levens zijn inmiddels op.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.