Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 26 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Johnny Knoxville neemt afscheid met Jackass 4: ‘Mijn mazzel is op’

De aankomende film Jackass 4 is het laatste kunstje van Johnny Knoxville. Althans, binnen de franchise die hij en nog een paar geniale gekken in het jaar 2000 oprichtten. Dat heeft de 50-jarige acteur laten weten in een interview met GQ.

“Je krijgt maar een bepaald aantal kansen, voordat er iets ergs gebeurt dat niet is terug te draaien,” aldus Johnny Knoxville in het interview. “Dat ik hier nog steeds rondloop na alles wat ik heb gedaan, voelt als extreme mazzel. En dat is nu wel eens op.”

Jackass 4

Als er één tv-programma het begin van de zeroes symboliseert, dan is het Jackass, waarin bizarre en pijnlijke stunts werden uitgehaald. De door Johnny Knoxville bedachte serie werd vooral gekeken door jongens, onder wie het populair was de stunts te imiteren. Die jongens zijn nu mannen en kunnen zich klaarmaken voor een reünie. Er komt een nieuwe film, waarvan eerder al de onderstaande trailer verscheen.

De populaire MTV-serie Jackass was van 2000 tot en met 2002 op het muziekkanaal te zien en is nog jarenlang herhaald. Later zijn er ook nog drie films gemaakt. In oktober 2021 verschijnt de vierde film, waarmee het 20-jarige jubileum van de show wordt gevierd.

De cast is even indrukwekkend als nostalgisch. Komen ze: Johnny Knoxville, Steve-O, Chris Pontius, Jason ‘Wee Man’ Acuña, Preston Lacy, Ehren McGhehey, Dave England, Jasper Dolphin, Dark Shark, Eric Manaka, Zach Holmes, Rachel Wolfson, Sean ‘Poopies’ McInerney. Yep, zo’n beetje iedereen is erbij. Behalve Bam Margera, die onlangs werd ontslagen. Over het plot van Jackass 4 is nog niet zoveel bekend, maar het recept moge duidelijk zijn.

De carrière van Johnny Knoxville

De oorsprong van Jackass ligt in het skateboardtijdschrift Big Brother Magazine, met wie de bedenkers van de show (Johnny Knoxville, Jeff Tremaine en Spike Jonze) allemaal een link hadden. Aanvankelijk werd het televisieprogramma met een vrij laag budget gemaakt, evenals de films. Uiteindelijk leverde de MTV-serie wereldwijd miljoenen op.

Maar de carrière van Johnny Knoxville gaat verder dan alleen Jackass. De Amerikaanse acteur en uitgever speelde in eenwaslijst aan films, waaronder Men in Black II en The Dukes of Hazzard. Daarnaast was hij te zien veel verschillende televisieseries en sprak hij de stem in van Johnny Krill, een karakter uit SpongeBob SquarePants. In de toekomst zal je hem nog regelmatig voorbij zien komen in films en series, want hij stopt niet met acteren. Maar de zinloze doch hilarische pijn na alle stunts door de jaren heen is definitief verleden tijd.

Jackass 4 gaat op 22 oktober 2021 in première.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.