Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 10 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Forrest Gump-schoen Nike Cortez

Eindelijk maar toch: hier is de nieuwe Nike Cortez. Deze betaalbare sneakers zijn populair door Forrest Gump, maar naast de net gedropte kleuren is het in Nederland nog wachten op het originele kleurenschema. Wel kun je die zelf gemakkelijk ontwerpen.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. Vandaag een cool paar Nike-schoenen, dat een vergelijkbare cultfactor heeft als de Adidas Samba. Het achterliggende verhaal is echter totaal verschillend.

Nike Cortez populair dankzij Forrest Gump

De Nike Cortez is gelanceerd tijdens de Olympische spelen van 1972. De sneakers zijn ontworpen door Bill Bowerman en het was de eerste hardloopschoen van het bedrijf, die van grote invloed is geweest op de wereldwijde groei.

Nu al een run op nieuwe Forrest Gump-sneakers Nike Cortez 2024
Forrest krijgt een paar Nike Cortez van Jenny (Afbeelding: Paramount Pictures)
nike cortez rood forrest gump sneakers
(Afbeelding: Nike)
nike cortez groen betaalbare forrest gump sneakers
(Afbeelding: Nike)

Maar de inmiddels betaalbare sneakers zijn vooral beroemd geworden door Forrest Gump (1994). In die film zie je de klassieke kleurstelling. Nike heeft de schoenen in Nederland net gelanceerd in tien verschillende kleurcombinaties, nu te koop voor 89,99 euro.

Op de Amerikaanse website koop je de originele White / Varsity Red-kleurstelling voor 110 dollar. Deze komen ongetwijfeld ook nog in Nederland uit. Wel kun je ze hier zelf al ontwerpen in de originele kleurstelling, te weten dat het een By You-schoen is. In het onderstaande voorbeeld dat we maakten, zie je hoe makkelijk dat gaat.

nike cortez forrest gump sneakers zelf ontwerpen
(Afbeelding: Nike / Manners)

Nike-sneakers met korting

Eerder deze week las je over de Jordan Max Aura 5. Deze sneakers, een mix van Air Max en Air Jordan, koop je nu met 50% korting.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.