Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 24 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Franse Fast & Furious-kloon van Netflix wordt verrassend goed ontvangen

Vorige week verscheen de Franse actiefilm Lost Bullet (Balle Perdue) op Netflix. Op het eerste oog lijkt dit de zoveelste Fast & Furious-kloon. Meestal worden we daar niet heel enthousiast van, maar Lost Bullet wordt verrassend goed ontvangen.

Laten we eerst even duidelijk maken dat Lost Bullet zeker geen briljant meesterwerk is. Deze Franse Original is een simpele actiefilm. Niets meer en niets minder, maar binnen die categorie mag Lost Bullet zich zeker tot de betere rekenen. Hoewel het aantal recensies nog niet enorm is, krijgt de film goede kritieken.

Franse Netflix film is een voltreffer

Zo beschrijft Elisabeth Vincentelli van de New York Time deze Netflix Original als een lekkere strakke Franse thriller zonder poespas. Ook bij Decider kunnen ze Lost Bullet prima waarderen. Zij vergelijken deze Original met actiefilms als Ronin en Mad Max, maar dan in Frankrijk. Hun advies is dan ook om deze film zeker te gaan streamen als je zin hebt in een vermakelijke actiefilm.

Volgens Decider is een deel van het succes te danken aan het kleine budget. Er is geen geld voor CGI en green screens. Door deze “beperking” wordt in Lost Bullet voornamelijk gebruik gemaakt van praktische effecten. Hierdoor voelt de actie hard en realistisch. Daarnaast is de film heel zelfbewust. Deze Netflix Original weet dat hij geen kaviaar is, maar een burger.

Een verdomd lekkere burger zonder opsmuk. De makers hebben niet geprobeerd om deze burger luxer te maken dan hij is. Ze hebben gekeken naar de basis en zorgen ervoor dat deze onderdelen kloppen. Een stevig broodje met daarop een medium/rare burger, fris augurkje en een lekkere saus. Dat is Netflix original Lost Bullet, en soms is dat precies waar je zin in hebt.

Het verhaal van Lost Bullet

Deze Netflix Original gaat over een briljante automonteur met een crimineel verleden, maar die tijd heeft hij achter zich gelaten. Helaas komt hij toch weer op het lijstje van de politie te staan. De monteur wordt namelijk verdacht van moord. Om zijn onschuld te bewijzen moet hij het enige bewijsmateriaal zien te vinden. Zoals de titel al verraadt, is dat een kogel.

Ook kritiek voor Netflix

Lost Bullet is nu te zien op Netflix. Mocht je na het zien van deze film behoefte hebben aan nog meer lekker actie, pas dan goed op dat je niet een andere recent verscheen Netflix Original aanklikt. In tegenstelling tot Lost Bullet werd deze film namelijk compleet met de grond gelijk gemaakt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.