Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 11 jun 2020

Nieuwe Netflix Original wordt afgeslacht en krijgt 0% op Rotten Tomatoes

Soms lijkt er een vloek op Netflix te rusten. Qua series zit het allemaal wel goed. Maar als het op films aankomt, zakt de streamingdienst nog te vaak door de ondergrens. Zo ook afgelopen week. De nieuwe Netflix Original The Last Days of American Crime wordt namelijk met de grond gelijk gemaakt, met als gevolg een 0% score op Rotten Tomatoes.

In The Last Days of American Crime heeft de Amerikaanse overheid een oplossing gevonden voor misdaad en terrorisme. Door een speciaal signaal wordt het onmogelijk voor inwoners om aan slechte daden te denken. Een waterdicht plan, maar hierdoor worden criminelen gedwongen om snel te handelen. Als ze nog één laatste slag willen slaan, dan moeten ze dat doen voordat het signaal de lucht in gaat.

Netflix slaat de plank volledig mis

Crimineel Graham Bricke voelt de druk. Het is hem nog nooit gelukt om een grote slag te slaan, dus dit is zijn laatste kans. Bricke zoekt een team bij elkaar in de hoop dat het nu wel lukt. Hij weet een bekende gangster en een hacker te overtuigen om mee te doen in zijn race tegen de klok. Het is nu of nooit.

Als je het plot leest, weet je dat het geen hoogdravende film gaat worden. Dat hoeft niet erg te zijn, als je er maar een vermakelijk geheel van weet te maken. Helaas zijn screenwriter Karl Gajdusek en regisseur Olivier Megaton daar niet in geslaagd. En gezien de staat van dienst van beide heren komt dat niet helemaal als een verrassing.

Rotten Tomatoes en Metacritic onverbiddelijk

Beide heren hebben op Rotten Tomatoes geen enkele film staan die fresh is en daar gaat The Last Days of American Crime dus ook geen verandering in brengen. Erger nog, deze Netflix film weet hun gemiddelde score zelfs nog verder omlaag te trekken. Er wordt namelijk nog steeds gezocht naar een recensent die de film een voldoende wil geven.

Zolang dat niet het geval is, blijft The Last Days of American Crime op 0% staan. Ook op Metacritic is de score dramatisch: 16 uit 100. Ondanks de creatieve invalshoek wordt deze Netflix Original met de grond gelijk gemaakt. The Last Days of American Crime is langdradig, leeg, onsamenhangend en bovenal saai. Zelfs als je op zoek bent naar een zo ongecompliceerd mogelijke actiefilm is dit een tegenvaller.

Wat ook zeker niet meehelpt, is dat de film juist nu op Netflix verschijnt. Gezien de chaos in Amerika en de oplaaiende discussie over politiegeweld is dit het meest beroerde moment mogelijk. Er is nooit een goed moment om slechte film uit te brengen, maar deze timing van Netflix is wel heel ongelukkig.

100% op Netflix

Een pijnlijke misser, maar wees niet getreurd. Op Netflix zijn namelijk ook een behoorlijk aantal topfilms te vinden. Wij hebben er zelfs dertien gevonden die op Rotten Tomatoes de maximale score van 100% gekregen hebben. Welke dat zijn, lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Netflix Original wordt afgeslacht en krijgt 0% op Rotten Tomatoes
Sluiten