Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 5 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix-serie over 80’s game krijgt maximale Rotten Tomatoes-score

Gamers met gevoel voor nostalgie opgelet. De Netflix-serie Castlevania: Nocturne, gebaseerd op de legendarische Konami-game uit de jaren 80 en 90, scoort de volle 100 procent op Rotten Tomatoes onder filmcritici.

Films over games zijn in opkomst. Vroeger waren het flops, tegenwoordig onmetelijk grote kaskrakers, zoals Super Mario Bros: The Movie. Maar nu dus ook een succesvolle serie, gebaseerd op de Castlevania-games, een van de meest succesvolle franchises van Konami. De eerste game kwam uit in 1986, onder meer op de Nintendo Entertainment System (NES).

Het computerspel vindt oorspronkelijk plaats in het jaar 1691. Als gamer speel je Simon Belmont en ga je op zoek naar Graaf Dracula, in zijn kasteel dat elke honderd jaar verschijnt. Hier neem je het op tegen kwaadaardige wezens als skeletten, vleermuizen, het monster van Frankenstein, de mummie en Medusa.

Castlevania: Nocturne op Netflix

In de Netflix-serie, gegoten in een geanimeerde horrorsaus, probeert Richter Belmont de erfenis van zijn familie te verdedigen en te voorkomen dat een meedogenloze vampierheerser de macht grijpt. Dit te midden van de Franse Revolutie, waarin hij zijn krachten moet bundelen met een onwaarschijnlijke groep jagers en magiërs om een apocalyps te voorkomen.

De Netflix-serie kijkt heerlijk weg, te weten dat seizoen 1 in totaal acht afleveringen van 24 tot 31 minuten heeft. De Catlevania-games waarop deze prachtig getekende animatieserie vooral is gebaseerd, zijn Rondo of Blood (1993) en Symphony of the Night (1997).

Game-serie krijgt volle score op Rotten Tomatoes

Onder filmcritici scoort Castlevania: Nocturne de volle 100% op Rotten Tomatoes. Vooral de animators en cast (stemacteurs) krijgen lovende kritieken, maar ook het plot wordt bejubeld. Althans, door de mensen die ervoor hebben gestudeerd. De Rotten Tomatoes-score onder het publiek is met 45% en stuk lager. Daarbij wel de notitie dat er onder een massale groep zuurpruimen woke-ideologie binnen de Netflix-serie als kritiekpunt naar voren komt. Een soort review-bombing als bij The Rings of Power.

Netflix-serie over iconische 80's game met 100 procent op Rotten Tomatoes, Castlevania Nocturne, recensie
Annette, Edouard, Maria, en Richter (Afbeelding: Netflix)

Wij voegen ons bij de filmcritici, maar oordeel vooral zelf. Castlevania: Nocturne is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.