Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 14 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Netflix dropt ijzersterke ero-thriller met legendarische acteur

Netflix heeft de licentie van de meest iconische erotische thriller gekocht. Fatal Attraction, met niemand minder dan Michael Douglas in de hoofdrol, is vanaf morgen (15 juni) te streamen.

Het genre erotische thriller is ondoorgrondelijk. De meest slechte films, zoals 365 Days met 0 procent op Rotten Tomatoes, zijn de grootste hits. Zo zijn er de laatste tijd meer tenenkrommende ero-films uitgekomen, die stuk voor stuk een kijkcijferkanon bleken.

Erotische thriller Fatal Attraction met Michael Douglas

Maar nu gaat Netflix terug naar de jaren 80 en 90, het gouden era van de erotische thriller. Body Heat, Basic Instinct, Bound, Wild Things, The Last Seduction en zo kunnen we nog even doorgaan. Maar ons inziens is Fatal Attraction de meest originele, vooral omdat het thema mentale gezondheid als subtiele plotlijn stiekem de rode draad vormt.

De film kwam uit in 1987, tijdens de hoogtijdagen van Michael Douglas. Hij was dat jaar te zien als Gordon Gekko in Wall Street, maar bijna even iconisch was zijn rol in de erotische thriller Fatal Attraction.

Netflix breidt ero-arsenaal uit

Douglas speelt Dan Gallagher, die gelukkig getrouwd is met de mooie vrouw Beth (Anne Archer), met wie hij kinderen heeft. Toch laat hij zich meeslepen in een affaire met de minder aantrekkelijke uitgever Alex (Glenn Close). Het kleine avontuurtje krijgt een grote nasleep, omdat Alex de affaire veel serieuzer neemt dan Dan en doorslaat in haar obsessie voor hem. Fatal Attraction is vanaf zaterdag 15 juni te streamen op Netflix.

On the set of Fatal Attraction
Glenn Close, Michael Douglas en Anne Archer (Afbeelding: Paramount)

Meer van de moderne erotische thriller? Check dan deze top 5 ero-films op Netflix. En weet dat Fatal Attraction onlangs is gereboot in de vorm van een serie op Skyshowtime. Check in ons ons overzichtsartikel alle nieuwe films en series die er in juni 2024 bijkomen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.