Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 25 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix scoort met Duitse oorlogsserie en zelfs de recensies zijn goed

Netflix scoort met het vervolg van een grote oorlogshit in handen. Ditmaal geen film, maar een serie. Zelfs de recensies over de Duitse oorlogsserie Barbarians zijn positief. Seizoen 2 staat net online en wordt massaal bekeken.

Dat laatste is bijzonder, want de meeste massaal bekeken Netflix-hits scoren belabberde recensies. Nu eindelijk eens een, volgens zowel recensenten als het publiek, stukje kwaliteit als hit.

Duitse oorlogsserie Barbarians op Netflix

Geen Eerste of Tweede Wereldoorlog, je wordt veel verder terug de geschiedenis in gezogen. Negen jaar na Christus om precies te zijn, een tijdperk waarin de Germanen en Romeinen in een lange oorlog verwikkelde raakten en grote slagen uitvochten. Centraal in de waargebeurde strijd staat het Teutoburgerwoud.

In seizoen één van de Duitse oorlogsserie moet een Romeinse officier kiezen tussen het machtige rijk waarin hij is opgegroeid en zijn eigen volksstam. We gaan niet te veel spoileren, maar seizoen 2 van Barbarians pikt het verhaal een jaar na de gebeurtenissen in seizoen 1 op. Ari wil de koning worden, maar een grote rivaal staat hem in de weg. Een nieuwe Romeinse bevelhebber slaat zijn kamp op in Germanië.

Goede recensies

Op dit moment staat de Duitse oorlogsserie op nummer 4 met best bekeken series op Netflix. Alleen The Watcher, From Scratch en Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story worden op dit moment beter bekeken.

* Mocht je seizoen 1 gemist hebben, dan bevat de onderstaande trailer spoilers!

De recensies van de op dit moment massaal bekeken serie zijn goed. Op Rotten Tomatoes staat de score onder recensenten op 86% en onder het publiek scoort Barbarians 81% procent. Kun je mee thuiskomen. Op IMDb scoort de Duitse oorlogsserie een 7,2 uit 10. Ook niet verkeerd. Seizoen 1 en 2 zijn nu te zien op Netflix.

Dan de oorlogsfilm van nu op Netflix

Meer van films en modernere geschiedenis? Check dan All Quiet on the Western Front, dé oorlogsfilm van nu.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.