Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Netflix dropt dijk van moordmysterie: van Jack the Ripper tot 2053

N

etflix komt met een dijk van een moordmysterie. Bodies, een ambitieuze miniserie, beslaat maar liefst 150 jaar.

Met The Killer hebben Netflix-abonnees één van de beste thrillers van 2023 om naar uit te kijken. David Fincher kreeg tijdens het Filmfestival van Venetië een staande ovatie van maar liefst zes minuten. Een comeback van jewelste voor Michael Fassbender, die de afgelopen jaren slechts krappe voldoendes met zijn films scoorde. Je kunt meer over de geprezen Original lezen in dit artikel.

Netflix presenteert: Bodies

Wat het betere thriller-werk betreft blijft het niet bij The Killer. In de maand voor die film te streamen zal zijn, oktober dus, komt er namelijk een miniserie naar Netflix die ook hoge ogen belooft te gaan gooien. Dan hebben we het over de ambitieuze miniserie Bodies, waarvoor zojuist de eerste trailer is verschenen.

Bodies gaat over een moordmysterie dat niet één, niet twee, maar drie eeuwen beslaat. De Netflix Original volgt vier detectives in vier verschillende decennia, over een periode die 150 jaar beslaat. Alle vier onderzoeken ze dezelfde moord, waarvan het slachtoffer tot vier keer toe op dezelfde plek in Londen wordt gevonden.

Moordzaak gaat van 1890 naar 2053

De trailer zet meteen de sfeer goed neer: “Je bent niet de eerste detective die dit lijk vindt,” aldus de voice-over tijdens een montage van de detectives die op de crime scene stuiten. In 1890, 1941, 2023 en 2053.

Ja, dat lees je goed: Bodies speelt zich zowel in de negentiende eeuw als in de toekomst af. De detectives worden gespeeld door Kyle Soller (Andor), Jacob Fortune-Lloyd (The Great), Amaka Okafor (The Split) en Shira Haas (Unorthodox).

Netflix thriller moordzaak detectives Bodies trailer
(Afbeelding: Netflix)

De beschrijving van de bloedstollende miniserie maakt meteen nieuwsgierig: “De detectives ontdekken al snel dat hun onderzoeken verband met elkaar houden en dat een raadselachtige politieke leider, Elias Mannix (Stephen Graham), er iets mee te maken heeft. Of is er iets veel sinisters aan de hand? Om het mysterie op te lossen moeten onze vier detectives op de een of andere manier samenwerken en een samenzwering van meer dan 150 jaar blootleggen.”

Ambitieuze DC-adaptatie

Bodies bestaat uit acht afleveringen en komt op 19 oktober naar Netflix. De show is een adaptatie van een graphic novel van DC, de stripboer achter superhelden als Batmen en Superman, oorspronkelijk geschreven door Si Spencer. De comic werd toen ie uitkwam vooral geprezen voor de ambitieuze scope: je wordt als lezer meegenomen van de tijd van Jack the Ripper naar de Tweede Wereldoorlog en een post-apocalyptische toekomst. Normaliter heeft een serie of een film één van die settings, niet allemaal.

Netflix thriller moordzaak detectives Bodies trailer
(Afbeelding: Netflix)

Dat maakt het verhaal ook meteen extra pittig om te adapteren, maar Netflix durfde het dus wel aan. De streamer heeft dan ook niet de minste namen voor het project ingeschakeld. De show wordt gerund en geschreven door Paul Tomalin, die eerder aan Shameless en Torchwood werkte. Hij werkt samen met Danusia Samal, die eerder een grote rol speelde in de totstandkoming van de brute show Gangs of London.

Hoogwaardige ingrediënten

De regie is in handen van de Duitse filmmaker Marco Kreuzpaintner. Niet de meest bekende naam, maar zijn CV is wat scores betreft ronduit indrukwekkend. En dan hebben we het nog niet eens over Stephen Graham gehad, die met The Irishman, Boiling Point, Peaky Blinders en Time de afgelopen jaren toprol na toprol neerzette.

Hopelijk leveren al die hoogwaardige ingrediënten ook een hoogwaardig eindproduct op. Bodies is vanaf 19 oktober in zijn geheel op Netflix te streamen, dus tegen die tijd komen ongetwijfeld de eerste reviews uit. In de tussentijd al trek in een topthriller? Check dan deze Netflix-show met Daredevil-ster Charlie Cox.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.