Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 29 apr 2021
Leestijd: 10 minuten

Het beste van Netflix: 23 series met een 100% score op Rotten Tomatoes

Het vinden van een nieuwe serie om te bingen is niet gemakkelijk. Iedere week overlaadt Netflix ons met zoveel nieuwe titels dat alles kijken praktisch onmogelijk is. Daarnaast raken de topseries van weleer steeds meer ondergesneeuwd. Daarom hebben wij de sneeuwschuiver genaamd Rotten Tomatoes erbij gepakt en zo de beste series op Netflix weer tevoorschijn gehaald. Alleen 100% is goed genoeg.

Om aan te geven hoe goed een serie is, maakt Rotten Tomatoes gebruik van een percentage systeem. Dit percentage geeft aan hoeveel procent van de reviews die online staan positief zijn. Bij 0% is niemand positief en bij 100% is er geen enkele negatieve review te bespeuren. Het gaat hier vaak om tientallen recensies, dus het behalen van de maximale score is een flinke uitdaging. Gelukkig zijn er op Netflix genoeg series die met minimaal één seizoen erin geslaagd zijn om die magische 100% te scoren.

Series op Netflix met een 100% score op Rotten Tomatoes

Alle 23 series in onderstaande lijst staan op Netflix en hebben minimaal één seizoen met een 100% score op Rotten Tomatoes. We hebben ze zelf op basis van onze persoonlijke voorkeur op volgorde gezet.

1. Breaking Bad (2008)

5 seizoenen

Volgens velen is Breaking Bad de allerbeste serie ooit. Daar kunnen wij weinig tegenin brengen, maar dat is niet genoeg voor de perfecte score. Alleen seizoen drie en vier hebben een 100% score op Rotten Tomatoes. Seizoen twee en vijf komen beiden net 3% tekort voor de maximale score. Het eerste seizoen moet met 86% genoegen nemen, maar dat neemt niet weg dat Breaking Bad briljant is. Een 100% must see.

2. Master of None (2015)

2 seizoenen

Aziz Ansari kreeg van Netflix een zak geld om een komedieserie te maken. Het resultaat is Master of None met in de hoofdrol Aziz zelf als Dev. Hij is een dertigjarige New Yorker die op een moment in zijn leven komt dat hij keuzes moet gaan maken. Van de liefde en kinderen tot zijn carrière. Het probleem is dat hij daar eigenlijk nog niet klaar voor is. Beiden seizoenen zijn 100% Certified Fresh volgens Rotten Tomatoes en dat is wat ons betreft meer dan terecht. Eén van onze favorieten op Netflix.

3. Giri/Haji (2019)

1 seizoen

Deze Netflix Original gaat over twee broers. De een, Kenzo Mori, is een nette politieman, een inspecteur die in Tokio werkt. De ander, Yuto Mori, is een meedogenloze huurmoordenaar van de Japanse maffia, de Yakuza. De twee komen recht tegenover elkaar te staan in London waar een maffia-oorlog op het punt van uitbreken staat. Een keiharde serie vol actie, suspense en plotwendingen die veel lof een 100% score kreeg.

4. Fargo (2014)

3 seizoenen

Fargo is een anthologie serie gebaseerd op de gelijknamige film van de Coen Brothers. Iedere seizoen vertelt een ander verhaal in een andere tijd, maar de locatie en de sfeer zijn altijd hetzelfde. Spannend, rauw, soms absurd en ijzersterk. Fargo is een unieke serie die je gezien moet hebben. Zeker seizoen twee, want die kreeg de maximale score op Rotten Tomatoes. De andere twee moeten het met slechts een paar procent minder doen.

5. Brooklyn Nine-Nine (2013)

7 seizoenen (5 seizoenen op Netflix)

Wat ons betreft is Brooklyn Nine-Nine één van de beste komedieseries die op dit moment loopt. Op het eerste oog lijkt deze politieserie misschien wat flauw, maar Brooklyn Nine-Nine heeft meer diepgang dan je zou denken en lijkt daarnaast ieder seizoen beter te worden. Vijf van de zeven seizoenen hebben de maximale score op Rotten Tomatoes, waaronder de laatste vier. Enige minpuntje is dat seizoen zes en zeven in Nederland nog niet op Netflix staan.

6. The Good Place (2016)

4 seizoenen

Alles is inmiddels wel een keer gedaan. Of toch niet? The Good Place bewijst het tegendeel. Deze bijzondere kijk op de hemel en hel zit goed in elkaar en is bovenal hilarisch. Het eerste seizoen kreeg een score van 92% en kende aan het einde een briljante plottwist. Dit gaf de serie net dat beetje extra diepgang en dat is terug te zien in de scores, want seizoen twee en vier kregen beiden de maximale score. Seizoen drie bleef hangen op 98%.

7. Homeland (2011)

8 seizoenen (7 seizoenen op Netflix)

Hoewel alleen het eerste seizoen van Homeland de hoogste mogelijk score kreeg, mag deze serie niet ontbreken in deze lijst. Het verhaal over een soldaat die mogelijk geradicaliseerd is en nu terugkeert op Amerikaanse bodem is ongekend spannend. Het acteerwerk is solide en alle lof is volledig terecht. Helaas konden latere seizoenen dit hoge niveau niet vasthouden. Toch scoren ook deze nog tussen de 78% en 93%.

8. Rick and Morty (2013)

4 seizoenen

Een absurde tekenfilmserie over een nogal instabiele wetenschapper die samen met zijn kleinzoon door het heelal en parallelle universum reist. Rick and Morty is te bizar voor woorden en vergaarde zo een flinke schare fans. Alle seizoenen scoren minimaal 91% op Rotten Tomatoes, maar alleen het meest recente seizoen (nummer vier) behaalde die magische 100%.

9. The Confession Killer (2019)

Miniserie

In 1983 werd Henry Lee Lucas opgepakt voor de moord op drie mensen, waaronder ook zijn eigen moeder. Vervolgens bekende hij nog honderden moorden. Hierdoor konden vele zaken gesloten worden, maar al snel bleek dat er dingen waren die niet klopten. In de wereld van Lucas is niets wat het lijkt en dus doken journalisten en rechercheurs in dit mysterie. Waarom loog Lucas over al deze moorden? Netflix verzamelde alles wat we weten en maakte op basis daarvan deze indrukwekkende documentaire.

10. Ugly Delicious (2018)

2 seizoenen

Netflix gaat in Ugly Delicious samen met chefkok David Chang op zoek naar ‘s werelds lekkerste eten. We hebben het dan niet over haute cuisine, maar gewoon lekker eten. Gerechten vol verhalen, passie en liefde. In Ugly Delicous gaat het niet om hoe het eruit ziet, maar om hoe het smaakt. Comfort food op z’n best. Het eerste seizoen kreeg de maximale score op Rotten Tomatoes en inmiddels staat ook seizoen twee voor je klaar op Netflix.

11. Dirty Money (2018)

2 seizoenen

Er is een hoop ellende in de wereld en een groot deel daarvan ontstaat door corruptie. Zelfs de grootste en op het oog betrouwbare bedrijven hebben vaak duistere geheimen. In de serie Dirty Money onderzoekt Netflix schaamteloze voorbeelden van corruptie en hebzucht. Van Volkswagen tot Donald Trump. Seizoen één werd met lof overladen en onlangs verscheen ook een tweede reeks afleveringen

12. BoJack Horseman (2014)

6 seizoenen

Deze animatieserie over een paard dat aan lager wal is geraakt moest even op gang komen. Het eerste seizoen bleef hangen op 69%, maar de twee seizoenen die volgenden kregen wel de maximale score. Volledig terecht, want met BoJack Horseman heeft Netflix een verfrissende en ijzersterke komedie te pakken. Ook de laatste twee seizoenen (vijf en zes) werden goed ontvangen, maar kwamen uiteindelijk een paar procent te kort voor die magische 100%.

13. Dark (2017)

2 seizoenen

De Duitse eer wordt in deze lijst verdedigt door Dark. Deze Netflix Original speelt zich af in een klein stadje waar maar weinig lijkt te gebeuren. Totdat de zoektocht naar twee verdwenen kinderen een schokkend en bovennatuurlijk mysterie blootlegt. Dark is een ijzersterke thriller die vooral wordt geroemd om de constante spanning die er hangt. Seizoen één moest nog genoegen nemen met 89%, maar het tweede seizoen slaagde er wel in om die magische 100% binnen te slepen.

14. Big Mouth (2017)

3 seizoenen

Wanneer een serie drie seizoenen heeft die allemaal 100% certified fresh zijn, dan weet je dat het goed zit. Big Mouth is een surrealistische coming of age animatieserie. Hierin volgen we drie vrienden die zich een weg door de pubertijd proberen te banen. Hierin worden ze bijgestaan door bovennatuurlijke monsters. Klinkt bizar, en dat is het ook. Maar ook hilarisch. Misschien wel één van de beste Netflix Originals.

15. The Defiant Ones (2017)

Miniserie

Jimmy Iovine en Dr. Dre hebben een enorme impact gehad op de muziekwereld en de hedendaagse cultuur. In deze vierdelige documentaire worden de mannen opnieuw geïnterviewd over hun samenwerking die veel teweeg heeft gebracht. Om het verhaal nog overtuigender te maken worden sommige scenario’s opnieuw nagebootst. Dat werd gewaardeerd en beloond met de hoogste mogelijke score op Rotten Tomatoes.

16. Sex Explained (2020)

Miniserie

In samenwerking met Vox heeft Netflix de serie Explained op poten gezet. Een natuur- en wetenschapsserie waarin er een antwoord wordt gezocht op uiteenlopende vraagstuk. Begin dit jaar kreeg deze serie er een spin-off bij die zich volledig op seks richt. Van fantasieën en aantrekkingskracht tot bevruchting en bevalling. Alles komt voorbij in Sex Explained en de reacties zijn zeer positief.

17. Dear White People (2017)

3 seizoenen

Racisme is nog steeds een groot probleem in Amerika. In deze Netflix Original draait het allemaal om de tegenbeweging. Een groep donkere studenten beginnen een radioprogramma om te reageren op het racisme dat zij ervaren op hun universiteit. Inmiddels staan er drie seizoenen op Netflix, waarvan de tweede als enige de maximale score op Rotten Tomatoes heeft.

18. Crazyhead (2016)

1 seizoen

In deze duistere komedie serie volgen we Amy. Ze werkt bij een bowlingbaan en haar leven is nogal gewoontjes. Totdat ze opeens demonen kan zien die ze vervolgens ook moet verslaan. Hierin staat ze gelukkig niet alleen, want ook de ietwat bijzondere Raquel heeft deze gave. Samen strijden ze tegen duivelse wezens en lopen ze ondertussen ook nog tegen de standaard tienerproblemen aan. Vaak absurd, soms eng en altijd geestig.

19. Derry Girls (2018)

2 seizoenen

We gaan terug naar het Noord-Ierland van 1994 en dat was een nogal onrustige tijd. Terwijl gewapende agenten en het leger door de straten lopen, gaat het leven van de gemiddelde tiener toch gewoon door. Dat is waar Derry Girl over gaat. De problemen die we allemaal kennen, maar dan in een ongewone situatie. Een unieke coming of age serie die wordt geroemd om haar rauwe randje en donkere humor. Dit bleek genoeg voor een 100% score op Rotten Tomatoes in het eerste seizoen. Seizoen twee moet het met drie procent minder doen. Ook niet slecht.

20. Unbreakable Kimmy Schmidt (2015)

4 seizoenen

15 jaar werd Kimmy Schimdt vastgehouden door een sekte, maar nu is ze vrij. Ze verhuist naar New York om daar eindelijk aan haar leven te beginnen. Het resultaat is een vermakelijke komedie die vier seizoenen lang goed wist te scoren. 94% is de ondergrens en het tweede seizoen werd zelfs beloond met de hoogst mogelijke score.

21. Jane the Virgin (2014)

5 seizoen

Jane The Virgin is niet de langstlopende serie in deze lijst, maar wel de enige waarbij alle vijf seizoenen de maximale score kregen. We volgen het bizarre avontuur van Jane die per ongeluk kunstmatig geïnsemineerd wordt. Opeens staat haar leven compleet op de kop. Helemaal wanneer de biologische vader de nieuwe eigenaar wordt van het hotel waar Jane werkt.

22. Crazy Ex Girlfriend (2015)

4 seizoenen

Crazy Ex Girlfriend is een op het oog doorsnee komedie over de liefde, maar volgens de kenners is de uitvoering erg sterk. Verwacht geen wereldschokkende vernieuwingen, maar gewoon een vermakelijke serie. Twee van de vier seizoenen kregen de maximale score en de andere twee kwamen slechts een paar procent te kort.

23. One Day at a time (2017)

3 seizoenen

Een ouderwetse sitcom met een modern sausje. One Day at a Time is misschien wat te Amerikaans voor ons, maar wordt aan de andere kant van de oceaan overladen met lof. Het tweede seizoen verscheen vorig jaar en deed precies wat seizoen één ook al deed, maar dan beter. Het resultaat is de maximale score op Rotten Tomatoes.

De beste films op Netflix volgens Rotten Tomatoes

Wil je alle toppers op Netflix gezien hebben? Vergeet dan niet dat er op de streamingdienst ook meerdere films te vinden zijn met de maximale score op Rotten Tomatoes. Wij hebben ze hier voor je op een rij gezet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.