Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 16 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse serie met Abbey Hoes en awkward scène is Prime-hit

Er staat een nieuwe Nederlandse serie op Amazon Prime Video met Abbey Hoes en de meest awkward scène van 2024. Uiteraard nu een hit in Nederland, want Rwina komt uit de koker van de maker van New Kids.

Abbey Hoes is van alle markten thuis. Ze brak door als Brechtje in SpangaS. Met Nena (2014) en Petticoat (2017) won de 29-jarige actrice al twee keer een Gouden Kalf als beste actrice. Als Anouk in veroverde ze Netflix met Dirty Lines. Tussendoor werd ze nog verkozen tot de mooiste vrouw van Nederland in de FHM500. En nu ligt Amazon Prime Video aan haar voeten.

Nederlandse serie Rwina op Amazon Prime Video

Met alleen Abbey Hoes doen we de Nederlandse serie overigens tekort. De hoofdrollen worden gespeeld door YouTuber Mert Ugurdiken, Nils Verkooijen en Jahmil ‘Leafs’ Dapaloe. Ze spelen in Rwina de hopeloze vrienden Sinan, Danny en Leroy, die hun dagen doorbrengen met rondhangen op straat, döner eten en pogingen tot het versieren van meisjes.

Maar alles verandert als de Turkse Sinan verliefd wordt op Hannah (Abbey Hoes), de vriendin van hun aartsvijand Tabaka. Terwijl Tabaka te paard op jacht gaat naar de jongens, probeert Sinan de liefde van zijn leven voor zich te winnen. Zo tuimelen de jongens van het ene bizarre avontuur in het andere.

Je leest het goed, deze Nederlandse serie is geen zware kost, maar het makkelijke vermaak dat af en toe ook zo lekker is. Henry van Loon speelt ook mee, en dat komt het komische aspect natuurlijk ten goede.

Hit in Nederland met meest awkward scène 2024

Al dagenlang staat Rwina bovenaan in de top 10 best bekeken series op Amazon Prime Video in Nederland. Veel Nederlanders hebben dus al de meest awkward scène van 2024 op hun netvlies. En nee, “die is niet in één take opgenomen zonder in lachen uit te barsten”, aldus Abbey Hoes. Het gaat om een zoenscène die je hier ziet (door een storing van Instagram kunnen we de video hier niet embedden).

rwina abbey hoes nederlandse serie awkward scene amazon prime video
De meest awkward scène van 2024 (Afbeelding: Amazon Prime Video)

Altijd leuk, een nieuwe Nederlandse serie. Maar oordeel vooral zelf: Rwina is nu te streamen op Amazon Prime Video.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.