Pim Jansen
Pim Jansen Crypto 7 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Artistiek naakt scoort goed in de blockchain, ook dit is crypto

De crypto-hype die NFT heet, uit zich in alle soorten en maten. Topmodel Kara Del Toro was er vroeg bij en zette een tot korte video omgezette naaktfoto van zichzelf als NFT (non-fungible token) op OpenSea. Daarbij kreeg de koper nog eens een unieke bonus. Inmiddels haar artistieke foto 10 Ethereum (ETH) waard.

Mocht je nog steeds nooit gehoord hebben van een NFT, lees dan eerst even dit artikel. Kort gezegd is het een non-fungible token, ofwel een een niet-vervangbare token ondersteund door blockchain-technologie. Aan dit unieke stukje code op internet is een digitaal werk gekoppeld. Meestal gaat het om digitale kunst, geluiden, videoโ€™s en andere vormen van digitaal creatief werk. Klein voorbeeld: deze niet al te ingewikkelde JPG-collage leverde 69,3 miljoen dollar op.

Naaktmodel Kara Del Toro als NFT

Logisch dus dat Kara Del Toro op deze hype wil meevaren. โ€œIk heb mijn eerste NFT gedroptโ€, schreef het model een tijdje geleden trots op Instagram. โ€œDit is een exclusieve kunsttoken, die wordt geleverd met een te ontgrendelen map met exclusieve, nooit eerder vertoonde inhoud uit deze serie (in totaal tien afbeeldingen).โ€

โ€œModelleren en het creรซren van digitale content is een passie van mij, iets wat ik zie als een kunstvorm. Daarom wil ik een uniek collectible-kunstwerk met jullie delen via dit digitale formatโ€, vervolgt Kara Del Toro. Je kunt bieden op de NFT via OpenSea, een marktplaats voor non-fungible tokens.

Van 1,896 naar 10 Ethereum (ETH)

Het artistieke naakt is voor 1,896 Ethereum (ETH) verkocht, en heeft een huidige prijs van 10 ETH. Op het moment van schrijven is dat omgerekend 30.831,30 dollar (26.940 euro).

Eerst kijken, dan kopen

Voordat je gaat bieden op de NFT van het 31-jarige model, wil je natuurlijk eerst weten wie het is. Kara del Toro begon als model met campagnes voor Guess en Beach Bunny Swimwear, niet slecht. Inmiddels is het verdienmodel verschoven naar Instagram en TikTok. Onlangs was de geboren Texaanse nog te zien met een niets verhullende shoot in Maxim. Naast haar werk als model zet ze zich in voor DogsWithoutBorders. Een kleine compilatie van haar oeuvre.

Artistiek naakt op OpenSea

Met Kara del Toro als grondlegger doet artistiek naakt het sowieso goed in de blockchain, getuige deze overzichtspagina van OpenSea.

Zelf NFT-miljonair worden? Check dan deze generator waarmee je gratis crypto-kunst maakt, en lees hier hoe je die verkoopt voor Ethereum.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.