Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 1 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Vergeet Conor McGregor! Deze Muay Thai vechter is pas echt een legende

Boksen en MMA zijn op dit moment de twee meest populaire vechtsporten ter wereld. Tenzij je naar Azië gaat. Daar is Muay Thai nog steeds vechtsport nummer één. Snoeiharde stoten, botverbrijzelende trappen en knietjes die de gewone mens meteen het zwijgen opleggen. De topvechters genieten van veel aanzien, maar bijna niemand is zo groot als Buakaw Banchamek.

Over iets minder dan een week wordt hij zesendertig. Buakaw Banchamek stapte op achtjarige leeftijd voor het eerst in de ring en is inmiddels een ware legende in de wereld van Muay Thai. De wedstrijd teller staat op 270 wedstrijden waarvan hij er 234 won en slechts 24 verloor. Een ongekende prestatie die hem vele prijzen opleverde. Zo werd hij tot driemaal kampioenen in K1 en won hij talloze titels in verschillende Muay Thai competities.

Muay Thai vechter en profvoetballer

Met zijn snoeiharde trappen is hij een geduchte tegenstander. Niet alleen in de ring, maar ook op het voetbalveld. Naast Muay Thai en kickboksen is Buakaw Banchamek namelijk ook nog professioneel voetballer geweest. Als aanvaller van RBAC F.C. verdiende hij wat bij naast het vechten. Toch komt hij beter tot zijn recht wanneer hij tegen een tegenstander trapt dan tegen een bal. Onderstaande video’s zijn daar het perfecte bewijs van.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.