Martin de Coninck
Martin de Coninck Disney+ 11 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

5 dingen om te weten over de duistere Marvel-serie Moon Knight

Een splinternieuwe Marvel-serie komt binnenkort jouw kant op: Moon Knight. Op 30 maart is de eerste aflevering te streamen op Disney+ en om vast in de stemming te komen is er net een uitgebreide featurette gedeeld door Marvel.

Een nieuwe superheld maakt zijn opwachting in een duistere Marvel-serie. Moon Knight is verbonden aan de maan en ontleent zijn krachten aan de verschillende maangetijden. De sfeer in de serie is donkerder dan zijn voorgangers op Disney+.

Maak kennis met Moon Knight in Marvel-featurette

In de feauturette zie je nieuwe beelden van de Marvel-serie. Ook zijn er interviews met hoofdrolspeler Oscar Isaac en andere leden van de cast en crew. Lees daaronder vijf dingen om te weten voordat je met de show begint.

1. Geboren als Mark Spector

Moon Knight is geboren en getogen als Mark Spector in Chicago, waar hij samen met zijn vader (een rabbijn) woont. Hij groeit uit tot zwaargewicht bokser en sluit zich daarna aan bij de mariniers. Na zijn militaire carrière gaat hij aan de slag als huursoldaat. Tijdens een van zijn opdrachten raakt Mark betrokken bij een archeologische opgraving in Egypte. Hier wordt een beeld van de Egyptische maangod Khonshu opgegraven. Dan gaat het gruwelijk mis en wordt Mark voor dood achtergelaten in de vrieskou. Totdat Khonsu hem op sterven na dood bezoekt in een visioen en een uitweg biedt. Mark wordt weer tot leven gewekt, op één voorwaarde. Hij zal boeten voor zijn gewelddadige leven. Konshu geeft Mark mysterieuze krachten, waarmee hij zijn leven moet wijden aan het beschermen en wreken van onschuldigen. Moon Knight is geboren.

2. Meerdere persoonlijkheden

Maar de Marvel-serie wordt nog complexer. Mark Spector lijdt namelijk aan een dissociatieve identiteitsstoornis; hij heeft meerdere persoonlijkheden. Waaronder de sullige Steven Grant en taxichauffeur Jake Lockey. Afgaande op de trailer lijkt het erop dat de serie zich focust op Steven Grant. Een zacht ei dat werkzaam is in een souvenirwinkel van een museum. Steven ontdekt dat hij zijn lichaam deelt met huursoldaat Mark en samen gaan ze als Moon Knight de strijd aan met machtige Egyptische goden.

moon knight, s1, trailer, marvel serie, duister, disney plus, oscar isaac, mirror
Mark, Steven, Jake… (Afbeelding: Marvel)

3. Zijn krachten vallen samen met de maangetijden

Ook de maan kent getijden. Sterker nog, eb en vloed op aarde worden veroorzaakt door wisselende maangetijden. Zo werkt het ook een beetje met de superkrachten van Moon Knight. Afhankelijk van het maangetijde krijgt de Marvel-held unieke krachten. Een fluïde, onvoorspelbare superheld dus.

4. Oscar Isaac vs. Ethan Hawke

Voor Moon Knight zijn grote namen van stal gehaald. Oscar Isaac (bekend van Star Wars en Dune), kruipt in de rol van Mark, terwijl Ethan Hawke een superschurk speelt. Toch wel ver verwijderd van eerdere optredens van Hawke, in bijvoorbeeld Before Sunrise.

moon knight, s1, trailer, marvel serie, duister, disney plus, oscar isaac, costume
De superheld in zijn kostuum (Afbeelding: Marvel)

5. Serie heeft duisteresfeer

De Marvel-serie is een stuk donkerder en gewelddadiger dan zijn voorgangers op Disney+. Vergelijk het eerder met de sfeer in The Batman. De afleveringen zijn bruut, duister en schurken toch eigenlijk wel tegen de grens van wat je op dat gebied mag verwachten van de streamingdienst.

Moon Knight is vanaf 20 maart 2022 te zien op Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.