Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 14 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

De 7 mooiste sportvrouwen van Nederland in de FHM500

De FHM500 ligt in de winkel en daaruit valt van alles op te maken. Zo is Romy Monteiro de mooiste vrouw van Nederland in 2023, gevolgd door Jutta Leerdam. Over de nummer twee gesproken: wie zijn de mooiste sportvrouwen des lands?

Het best tot zijn recht komt de FHM500 natuurlijk op papier. Het is een van die magazines dat je jaarlijks blind koopt en op de koffietafel legt. En ook dit jaar krijg je het tijdschrift gratis bij aankoop van Tabac-producten.

De mooiste sportvrouwen in de FHM500

Dat de FHM500 meer is dan een vleeskeuring, weten wij allang, maar is dit jaar nog duidelijker geworden door de vrouwelijke jury naast de Nederlandse stemmer. “Ook hebben we al onze fotoshoots door vrouwelijke teams laten produceren. Zo willen we een completer en realistischer beeld schetsen van wat schoonheid kan zijn”, aldus hoofdredacteur Chris Riemens.

Maar wees gerust: naar een mooie vrouw kijken, is ook zonder vrouwelijke jury geen schande. Respect en verwondering zijn daarbij de codewoorden, en schoonheid is iets anders dan een verwrongen schoonheidsideaal. Goed, de mooiste sportvrouwen van Nederland in beeld. Tussen haakjes zie je de algemene positie in de uitgave van 2023.

1. Jutta Leerdam (2)

Uiteraard staat Jutta Leerdam bovenop deze apenrots. Ze is de beste kilometerrijdster ter wereld op de schaats, heeft een uitstekend gevoel voor marketing en pr rond haar eigen persoon op social media en doorbreekt taboes door ze publiekelijk te spreken. Op zo’n vrouw mag je trots zijn als Nederlander. In 2020 poseerde ze al eens in lingerie voor een fotoshoot in de FHM500.

2. Fleur Jong (15)

Een nieuwkomer in de top 10 mooiste sportvrouwen van Nederland is Fleur Jong, die in de FHM500 de 15e plaats bezet. ‘s Werelds snelste vrouw op blades heeft dit jaar de FHM Mooiste Sportvrouw Award 2023 gewonnen, en is met een fotoshoot te zien in het blad.

3. Irene Schouten (24)

Fleur Jong neemt het stokje over van Irene Schouten, die vorig jaar te zien was met deze prachtige fotoshoot in lingerie. Net als in 2018 overigens.

4. Suzanne Schulting (46)

Ook al jaren een vast gezicht onder de mooiste sportvrouwen van Nederland in de FHM500 is shorttrackster Suzanne Schulting. Heleen van Royen kan trots zijn op haar schoondochter.

5. Joy Beune (49)

We blijven nog even op het ijs, met niemand minder dan Joy Beune, ook al eens te zien in de FHM500 met een lingerieshoot.

6. Sem Wensveen (54)

Ofschoon ze niet de bekendste tennisser van Nederland is, staat Sem Wensveen al een aantal jaren op rij in de top 10 mooiste sportvrouwen in de FHM500. In 2023 staat ze er gewoon weer tussen.

7. Lieke Martens (60)

We sluiten af met Lieke Martens, die zich in de FHM500 van 2021 de mooiste sportvrouw van Nederland mocht noemen.

lieke martens, mooiste sportvrouw 2021, nederland, fhm500
(Afbeelding: FHM)

Bekijk HIER hoe je de FHM500 gratis krijgt bij aankoop van Tabac-producten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.