Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Wat een cast: maak kennis met je favoriete misdaadfilm van 2021

Fans van de betere misdaadfilm opgelet! Warner Bros. heeft de eerste trailer uitgebracht voor No Sudden Move, een blockbuster van Steven Soderbergh, die een blik met grote namen heeft opengetrokken.

Ocean’s Eleven, Contagion, Logan Lucky: Steven Soderbergh heeft door de jaren heen op zijn minst uiterst vermakelijke films uitgebracht. Vrijwel zonder uitzondering met een topcast.

No Sudden Move

Dat geldt ook voor zijn eerste blockbuster sinds The Report, een Amazon Prime Video Original. Hij is de afgelopen tijd vooral bezig geweest met televisieproducties, waaronder een Magic Mike-serie.

De 58-jarige regisseur keert op 18 juni terug op het witte doek met No Sudden Move, een misdaadfilm met een cast waar je U tegen zegt. Op die datum gaat de thriller in première op het Tribeca Film Festival, om vervolgens vanaf 1 juli op HBO Max te verschijnen.

Gelukkig zijn de bioscopen ook in Nederland weer open, dus ook wij kunnen dan van de film gaan genieten.

Simpele overval gaat mis

No Sudden Move speelt zich af in het Detroit van 1954. De film volgt een groepje criminelen, geen hoogvliegers, die ingehuurd worden om een document te stelen. Ze denken dat het een simpele klus zal zijn, maar wanneer hun plan vreselijk misgaat, weeft hun zoektocht naar wie hen heeft ingehuurd – en met welk uiteindelijk doel – hen door alle lagen van de door racisme verscheurde, snel veranderende stad.

Don Cheadle speelt de hoofdrol als Curt Goynes, een crimineel die dus ingehuurd wordt om een simpele misdaad te plegen. Al snel komt hij er echter achter dat degene die de opdracht gaf juist wilde dat hij betrapt zou worden. Wat volgt belooft een zeer vermakelijk kat-en-muis-spelletje te gaan worden.

Topcast

Althans, als we de eerste volledige trailer moeten geloven. De cast bestaat naast Don Cheadle onder andere uit Benicio Del Toro, David Harbour, Ray Liotta, Jon Hamm, Amy Seimetz, Brendan Fraser, Kieran Culkin, Julia Fox, Noah Jupe, Frankie Shaw en Bill Duke.

Het script voor No Sudden Move is afkomstig van Ed Solomon. Hij werkte eerder al met Steven Soderbergh samen voor Mosaic, een ondergewaardeerd moordmysterie dat uitkwam op HBO. Aanrader!

Enorme potentie

Al met al is de potentie van No Sudden Move dus enorm, en Warner Bros. positioneert de misdaadfilm dan ook als dé thriller die je deze zomer niet wil gaan missen.

Aan de cast en de regisseur gaat het in ieder geval niet liggen. Eind juni gaan we ontdekken of al die indrukwekkende ingrediènten ook een topfilm opleveren.

Netflix dropt trailer voor brute actiefilm met actieheld Jean-Claude Van Damme

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.