Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 28 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

MG-producent bouwt bizarre camper met uitschuifbare verdieping en lift

Sinds de start van de coronacrisis zijn campers populairder dan ooit. Op dat succes willen verschillende producenten maar al te graag meeliften, zo ook het Chinese SAIC (producent van MG). En dat doen ze met een wel hele bijzondere camper, genaamd Maxus V90 Villa.

Het merk bouwde al eerder campers, maar nu komen ze met een gloednieuw exemplaar. Een heel opmerkelijk exemplaar welteverstaan. We hebben namelijk te maken met een kampeerwagen die beschikt over gigantisch uitschuifbaar dak en balkon.

Het dak gaat eraf, net als bij een oude MG

Op het eerste oog lijkt de Maxus V90 Villa een redelijk gewone camper, maar daar brengt je met een druk op de knop verandering in. Wanneer je dit doet, klapt er een bovenverdieping uit. Hier ontstaat dan een etage van 12,4 m2 inclusief balkon en elektrisch tintbaar glas. Wil je vervolgens ook zelf naar boven, dan kan dit enkel met een lift.

Maar dit is niet het enige wat uitschuifbaar is aan deze camper, ook de ‘woonkamer’ beneden kan uitgeschoven worden tot 20 m2. Op deze oppervlakte vind je een zithoek, OLED-tv, badkamer en keuken met oven en koelkast. Daarnaast beschikt de Maxus V90 Villa Edition over een wasmachine, toilet, bar, eetkamer en een volledige smarthome-systeem dat zowel per app, spraak als gebaren te bedienen is.

De BMW M4 is nu een offroad camper dankzij Brad Builds

De camper heeft weinig weg van de spartaanse Engelse roadsters van MG en beschikt over de nodige snufjes en veiligheidssystemen. Zo heeft het model: touchscreen, stabiliteitshulp, keyless entry, ADAS (adaptieve cruise control en lane assist), remassistent en achteruitrijcamera.

SAIC en Maxus al in Nederland

Deze luxe camper wordt gebouwd door SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation). Voor velen is dit merk onbekend, maar de échte autokenner weet dat de Chinezen eigenaar zijn van MG en onder deze merknaam de ZS en de nieuwe EHS in Nederland leveren. De komende jaren moeten er nog vijf MG modellen bijkomen.

(Afbeeling: SAIC)

Het nieuwe MG staat vooral bekend om betaalbaarheid, maar dat geldt niet voor deze camper. De Maxus V90 Villa heeft in China volgens New Atlas een vraagprijs van ruim 340.000 euro. In Nederland zijn er wel dealers die de Maxus bestelwagens van SAIC, waarop de camper is gebouwd, verkopen. Wellicht kunnen zij een Maxus V90 Villa Edition voor je uit Azië importeren.

Nissan ‘Office Pod’ is de ultieme camper voor thuiswerkers

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.