Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 28 nov 2020

De BMW M4 is nu een offroad camper dankzij Brad Builds

De nieuwe opvallende neus van onder andere de BMW 4 Serie en M4 heeft veel losgemaakt onder fans en haters. Kunstenaar Brad Builds heeft het onderwerp van gesprek weten te verplaatsen naar de achterkant door een heuse camper van de sportcoupé te maken.

BMW M4-fans, niet schrikken. Het gaat hier niet om een echt model, maar om een render of digitale afbeelding. Brad Builds, wat overigens z’n echte naam is, fabriceert op die manier allerlei bijzondere automobielen die je kunt bewonderen op z’n Instagram-pagina. Met onze interesse en fascinatie in en voor campers sprak deze specifieke M4 ons heel erg aan. De BMW M4 CP (camper) biedt genoeg slaapruimte voor één persoon. Daarvoor is Brad Builds met een digitale zaag door het dak en de achterzijde van de BMW gegaan, om daar een cabine op te zetten.

Van BMW 4 tot offroad camper

De BMW M4 is natuurlijk niet bedoeld als terreinwagen en deze creatie zal waarschijnlijk nooit het levenslicht zien, maar theoretisch kun je er wel alle kanten mee op. Met brede off-roadbanden die centimeters uit de wielkasten steken en een verhoogd veersysteem, moet je met de camper met theoretisch 510 pk ook op de slecht begaanbare plaatsen kunnen kamperen.

Da’s natuurlijk niet het enige dat hij heeft veranderd. Brad Builds heeft de camper naast het bed voorzien van een keukenblok én zonnepanelen. Ondanks de grote opbouw en brede banden grapt de kunstenaar dat deze M4-camper waarschijnlijk betere verbruikscijfers haalt dan meeste campers. Verder laat hij weten dat hij na alle ‘widebody’s’ iets anders wilden maken, en dat is gelukt!

Brad Builds

De kunstenaar, die zelf onder andere een fraaie Datsun 240z bezit, maakt dus al langer opvallende, digitale varianten van auto’s. Zo maakte hij van een GMC-busje een ‘Slamvan’. Deze bus op luchtvering lijkt op het eerste gezicht echt. Op de foto’s zie je een realistische schaduw en weerspiegeling, maar als je goed kijk is het onmogelijk om de auto te betreden. De uitgeklopte wielkasten met gigantische wielen komen voor de portieren langs, hierdoor kunnen de deuren niet open.

Het ziet er allemaal fraai uit op een foto, maar onwaarschijnlijk is dat een van zijn creaties tot een daadwerkelijk fysieke auto veranderen. Wellicht halen andere bekende tuners of liefhebbers met heel veel geld wél inspiratie uit de extreme designs. Laat die M4 maar komen!

Reageer op artikel:
De BMW M4 is nu een offroad camper dankzij Brad Builds
Sluiten