Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 6 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

De 10 meest illegaal bekeken series van 2022 (met veel Star Wars)

Iedereen heeft tegenwoordig meerdere abonnementen op streamingdiensten, zou je denken. Maar dat blijkt toch niet helemaal waar. Series worden nog altijd massaal illegaal gestreamd. Dit is de dubieuze top 10 volgens data van TorrentFreak.

Nog niet zo lang geleden was illegaal streamen de normaalste zaak van de wereld, nu wordt er vooral tegen betaling gestreamd. Netflix, Disney+ en de rest haalden begin dit jaar opgelucht adem toen hun illegale concurrent uit de lucht werd gehaald, maar er zijn nog genoeg illegale aanbieders.

De meest illegaal bekeken series van 2022

Netflix komt niet veel in de lijst voor, en Star Wars-fans blijken de grootste ‘schrapers’. Afgeven op Disney, maar stiekem toch gratis kijken. We kunnen ze het in deze dure tijden niet kwalijk nemen. De top 10.

House of the Dragon (HBO Max)

Waar Game of Thrones in de beginjaren meer illegaal werd gedownload dan legaal gestreamd, is anno 2022 de preuqel House of the Dragon de populairste serie om onwettig te bekijken.

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime Video)

Ook de prequel van The Lord of the Rings werd massaal illegaal gedownload. Fans van fantasy-series houden blijkbaar ook niet van abonnementen.

The Boys seizoen 3 (Amazon Prime Video)

Ook The Boys was voor veel mensen geen reden om Amazon Prime aan te schaffen. Want het kan nog altijd gratis.

Moon Knight (Disney+)

Steengoede Marvel-serie met Oscar Isaac in de hoofdrol, die een superheld met meerdere persoonlijkheden speelt.

Obi-Wan Kenobi (Disney+)

Obi-Wan Kenobi is een Star Wars-serie vol heerlijke nostalgie uit de eerste twee trilogieën. Maar zelfs Ewan McGregor als Obi was voor veel fans niet een reden om voor Disney+ te betalen. De serie werd massaal illegaal bekeken.

The Book of Boba Fett (Disney+)

The Book of Boba Fett is in onze opinie de minst goede Star Wars-serie van Disney+ tot nu toe, maar nog altijd must-see voor fans.

She-Hulk: Attorney at Law (Disney+)

She-Hulk is de eerste standalone serie over de vrouwelijke Hulk. Een aanrader, al is de CGI niet om over naar huis te schrijven.

Andor (Disney+)

En hopla, nog een Star Wars-serie die massaal illegaal is gedownload. Andor is de meest menselijke serie binnen de franchise en wordt gedragen door een geniale Diego Luna.

Stranger Things seizoen 4 (Netflix)

Netflix heeft niet bepaald geleden onder de illegale downloads van Stranger Things seizoen 4, want de serie brak allerlei records.

Halo (SkyShowtime)

De nieuwe streamingdienst SkyShowtime deelt ook in de twijfelachtige eer. De serie Halo, gebaseerd op de gelijknamige game, sluit de top 10 meest illegaal bekeken series van 2022 af.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.