Coen Grutters
Coen Grutters Auto's & Motoren 13 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Hier is de meest betrouwbare auto van de afgelopen 10 jaar

Bij veel mensen is betrouwbaarheid een van de belangrijkste factoren bij het uitzoeken van een nieuwe auto. Maar welk model is op dat vlak de grootste uitblinker? Amerikaanse onderzoekers gingen op zoek naar de meest betrouwbare auto van de afgelopen tien jaar en kwamen uit bij een Nissan.

Het is bekend dat Aziatische en dan met name Japanse auto’s goed scoren qua betrouwbaarheid. De researchers van Consumer Reports, JD Power en Repair Plan deden onderzoek naar de betrouwbaarste auto’s van de afgelopen tien jaar. De top tien bestaat volledig uit Aziatische merken.

De top 10 betrouwbaarste personenauto’s

Lang niet alle auto’s uit die lijst worden (of werden) in Nederland geleverd, maar de nummer één gelukkig wel. Laten we eerst een kijkje nemen naar de rest van de top tien meest betrouwbare auto’s van het afgelopen decennium. We kijken dan alleen even naar de auto’s die hier wél op de markt zijn verschenen.

betrouwbare betrouwbaarste auto auto's 4
Toyota staat in totaal vier keer in de top tien. (Afbeelding: Toyota)

Op plek tien staat de Toyota Highlander en ook een plekje daaronder staat een Toyota: de Prius. Verder vind je op plek zeven de Honda Accord, al wordt die sinds enkele jaren niet meer in Nederland verkocht. De Mazda MX-5 op plek zes, Honda Civic op plek vier en Toyota Corolla op plek drie worden dat nog wel. Op plek twee staat Lexus, het luxemerk van Toyota, met de RX. Maar welke auto is de meest betrouwbare auto van de afgelopen tien jaar?

Nissan Leaf is de meest betrouwbare auto van de afgelopen 10 jaar

Uit het onderzoek blijkt de Nissan Leaf de meest betrouwbare auto van de afgelopen tien jaar te zijn. De elektrische auto werd hier in 2011 voor het eerst geïntroduceerd en werd een jaar later in Europa uitgeroepen tot Auto van het Jaar. In tegenstelling tot modernere elektrische auto’s, heeft de Leaf met zijn 24kWh-batterij een vrij klein accupakket. In 2017 verscheen de tweede generatie van de Nissan Leaf. Op verkoopsite Gaspedaal.nl vind je de meest betrouwbare auto van de afgelopen tien jaar al voor een kleine acht mille. Is je dat teveel, dan hebben we hier nog een schier onverwoestbare occasion voor je.

De Nissan Leaf is niet alleen de meest betrouwbare auto, maar ook een van de meest betaalbare elektrische occasions.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.