Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 5 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

‘McDonald’s betaalt schijntje voor bizarre nieuwe naam Ligue 1’

Oud-Feyenoorder Jhon van Beukering werd tijdens zijn carrière ‘Jhonny van de Burger King’ genoemd. Maar dat was slechts een bijnaam. De Franse voetbalcompetitie Ligue 1 gaat volgens verschillende bronnen officieel de McDonald’s Ligue 1 heten. Opdat jongeren er een gezond sportdieet op nahouden!

En daar wordt natuurlijk fors voor betaald. Alhoewel, vergeleken met het grote geld van Paris Saint-Germain en de omzet van McDonald’s is het een schijntje.

Van Uber Eats naar McDonald’s Ligue 1

Het nieuws, dat is bevestigd door McDonald’s noch de organisatie achter Ligue 1, komt van het Franse RMC Sport. Gesprekken met Uber Eats, dat minder bood dan de 15 miljoen euro per jaar die de twee partijen aan elkaar verbond, zouden zijn gestaakt.

McDonald’s betaalt volgens RMC Sport 20 miljoen per jaar voor zijn naam in de Franse voetbalcompetitie. “Alle commerciële onderhandelingen in het voetbal in Frankrijk draaien om PSG. Het spijt me, maar dat is de waarheid. Uber Eats wilde doorgaan, maar bood te weinig. Vincent Labrune (president Ligue 1, red.) zag een dossier op zijn bureau belanden met een mooi bedrag. Het is McDonald’s, maar ze willen nog niet dat iemand het weet, want ze hebben de communicatie nog niet gepland. Ze zijn ermee bezig”, aldus de analist van de sportzender.

Schijntje vergeleken met het grote geld

20 miljoen euro per jaar lijkt veel, maar is natuurlijk een schijntje naast de krankzinnige omzet van McDonald’s. Ook naast het grote geld van Paris Saint-Germain, die dit salaris per seconde van Kylian Mbappé kunnen betalen, is dat bedrag een fooi.

Maar voor de organisatie van de Franse voetbalcompetitie, die naar men vreest de McDonald’s Ligue 1 gaat heten, is het klaarblijkelijk een bedrag dat nodig is om te supersizen als voetbalcompetitie. Doe ons dan toch maar de Jupiler League.

Terug naar de normale wereld

Van het salaris van Mbappé naar dat van een gewone sterveling: dit verdien je als filiaalmanager van McDonald’s.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.