Alrik de Jong
Alrik de Jong Gezondheid 5 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Apple waarschuwt iPhone-addicts voor levensgevaarlijke gewoonte

Dat de wereld verslaafd is aan onzinnige dingen op een smartphone, moeten we dan maar voor lief nemen. Maar met één gewoonte moet je dringend stoppen, vooral als je een iPhone hebt. Apple heeft een dringende waarschuwing voor mensen die met hun telefoon het bed in duiken.

Los van de waarschuwing is géén telefoon in je slaapkamer de gouden tip voor een betere nachtrust. Een iPhone in je slaapkamer is echter niet alleen een gevaar voor je slaap, maar voor je hele leven. Aldus de maker.

Apple waarschuwt voor telefoon in bed

Weinig mensen gaan tegenwoordig slapen zonder eerst nog even het mapje open te klappen om zielloos te verdwijnen in hun iPhone of andere smartphone. De een valt ermee in slaap, met de telefoon nog in de lader. De ander legt hem naast zich in bed.

Allemaal niet zonder gevaar, zegt Apple. Dat weten de gebruikers ongetwijfeld wel, maar zoals het met verslaafden gaat, verdwijnen de consequenties even uit het zicht tijdens de rush.

Brandgevaar door warme iPhone in bed

Op de supportpagina van Apple werd al gewaarschuwd voor een warme accu van de iPhone, maar de disclaimers zijn nog wat extra aangescherpt. “Gebruik je gezonde verstand om te voorkomen dat je huid in aanraking komt met een apparaat, lichtnetadapter of draadloze oplader wanneer het apparaat langdurig ingeschakeld is of het apparaat, de adapter of oplader langdurig op een voedingsbron is aangesloten“, waarschuwt Apple.

Maar goed, wat nou als dat gezonde verstand is verdwenen door die verslaving aan je iPhone? “Laat het apparaat, de lichtnetadapter of de draadloze oplader bijvoorbeeld niet onder een deken, een kussen of je lichaam liggen wanneer het apparaat, de lichtnetadapter of de draadloze oplader is aangesloten op een voedingsbron. Zorg dat de iPhone, de lichtnetadapter en een eventuele draadloze oplader zich altijd in een goed geventileerde ruimte bevinden wanneer je deze gebruikt of oplaadt. Wees met name voorzichtig als je een aandoening hebt die je vermogen aantast om warmte op je lichaam te voelen.

Check ook de andere veiligheidswaarschuwingen van Apple voor je iPhone.

Tip: met deze telefoon voor 18 euro ben je van alle ellende af. En we zouden zeggen: duik met iemand anders het bed in dan je iPhone. Check dan ook even het ideale tijdstip voor het bedrijven van de liefde.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.