Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Marvel brengt je favoriete Netflix-helden terug in 18+ show

Eindelijk! De grimmigere Marvel-stijl van Netflix-series zoals Daredevil en Jessica Jones is helemaal terug in de eerste trailer voor Echo.

Daredevil, The Punisher en de andere Marvel-series die op Netflix verschenen waren mede zo tof omdat ze zo contrasteerden met de bioscoopfilms.

Van grimmig naar zoetsappig

Marvel Television was een compleet separate divisie ten opzichte van Marvel Studios, zoals wordt uitgelegd in het onlangs uitgekomen boek MCU: The Reign of Marvel Studios. (Aanrader!)

Als consument merkte je direct het verschil qua output: de Netflix-series waren grimmig, serieus en keihard, waar de bioscoopfilms met Captain America en co. een stuk familievriendelijker waren. Iets meer een Hollywood-sausje.

Waar is de Kingpin?

Fans van die shows kregen in 2021 het fantastische nieuws te horen dat Daredevil eindelijk naar het MCU zou komen. In Hawkeye maakte hij zijn MCU-debuut, samen met Wilson Fisk, de Kingpin dus. Met afstand de beste schurk die we in een Marvel-serie of film hebben gezien.

Helaas bleef van die serieuzere stijl niets over. Wilson Fisk droeg in Hawkeye opeens een Hawaï-overhemd en was eerder een komisch dan een angstaanjagend figuur. Veel kinderlijker, meer met een comics-sausje. Een flink contrast ten opzichte van de gangster die in Daredevil zijn vijand uit de weg ruimt door hem met een autodeur kapot te rammen. Ouch.

Echo: Marvel gaat voor 18+

Wellicht gaan we die Fisk echter toch terugkrijgen. Afgelopen vrijdag bracht Marvel Studios namelijk de eerste trailer uit voor Echo, een nieuwe Disney+ Original die vanaf 10 januari op de streamingdienst te zien is.

Echo is een dove Native American vrouw met de superkracht om de bewegingen van een ander perfect te kopiëren. Ze maakte haar debuut in Daredevil #9 uit 1999. Het door Alaqua Cox gespeelde personage maakte haar MCU-debuut in Hawkeye.

De eerste trailer smaakt meteen naar meer. Weg is het glazuurlaagje dat je gewend bent van Marvel-films. Het geweld vliegt je om de oren, met onder andere de Kingpin, opnieuw gespeeld door de fantastische Vincent D’Onofrio, die een man in elkaar ramt. Echo, zijn pleegdochter, windt er ook geen doekjes om.

Daredevil is terug!

En de kers op de taart? Een kort voorproefje op Daredevil. Want ja, terwijl zijn eigen serie in development hell is beland, komt Matt Murdock gelukkig wel in actie in andere shows. Naar verluidt zal hij in Echo op zoek gaan naar Jessica Jones, opnieuw gespeeld door Krysten Ritter.

Kijk, zo hebben we het oude Netflix-clubje alweer grotendeels compleet. Laten we hopen dat de trailer van Echo representatief is voor het eindproduct. Het feit dat de Original 18+ gaat worden is in ieder geval al hoopgevend.

Bingen vanaf 10 januari

We gaan in ieder geval snel conclusies kunnen trekken. Opvallend genoeg kun je vanaf 10 januari direct alle afleveringen van Echo op Disney+ streamen. Een renaissance voor de grimmige, street-level kant van Marvel? Laten we het hopen!

Echo Marvel Disney Plus 18+ trailer
(Afbeelding: Disney)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.