Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 18 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Van slungel tot Marvel-acteur: deze Nederlander kan het vertellen

Als iemand weet wat het betekent om iets negatiefs om te zetten in iets positiefs, dan is het de Nederlandse bodybuilder Olivier Richters wel. Hij zette zijn lengte, bijna 2.20 meter, in om Hollywood-acteur te worden. Met succes, kunnen we wel stellen na zijn Marvel-avontuur.

Olivier Richters, ook wel bekend als The Dutch Giant, vertelt op zijn YouTube-kanaal alles over zijn weg naar de top. Die ging namelijk niet zonder slag of stoot.

Het indrukwekkende verhaal van Olivier Richters

Olivier Richters kwam al groot ter wereld. Waar de gemiddelde baby 50 centimeter groot is bij de geboorte, werd deze kolos geboren als 60 centimeter lange baby. Geen groeispurt bleef hem bespaard; toen Olivier 19 jaar oud was, tikte hij een lengte van maar liefst 2,18 meter aan.

Zijn lengte zorgde voor veel onzekerheid, al van jongs af aan. Niet alleen doordat mensen op straat maar bleven staren, maar ook doordat Olivier Richters zichzelf in die tijd veel te dun vond. Hij zag zijn lengte dan ook als een vloek, en niet iets om trots op te zijn.

Het roer ging om. De lange lat volgde het regime van een bodybuilder om zijn lichaam te transformeren. Veel eten, hard trainen. Niet per se om een bodybuilder te worden, maar wel om iets te doen aan zijn zelfbeeld. En zo geschiedde: in acht jaar tijd kwam hij maar liefst 70 kilo (!) aan spiermassa aan. Een unieke, indrukwekkende prestatie. Ter vergelijking: dit at Chris Evans om 5 kilo spiermassa aan te komen voor zijn hoofdrol in de Marvel-film Captain America.

Eerste stapjes als acteur

Nadat Olivier Richters zich inschreef bij een aantal Nederlandse castingbureaus, kreeg hij een paar kleine rolletjes in Goede Tijden, Slechte tijden en de TV kantine. Hierdoor kreeg hij de smaak te pakken en wilde de Nederlander meer.

Olivier Richters, marvel, films, acteur, nederlander
(Afbeelding: ANP/Robin van Lonkhuijsen)

Exact op dat moment kreeg hij een telefoontje over een casting voor de rol van Chewbacca in de nieuwste Star Wars-film. Deze rol kreeg Olivier Richters overigens niet. Hij was te gespierd en paste niet in het pak. Maar deze kans wakkerde wel een vuurtje aan. Hij stelde zijn doel daarom bij: spelen in een bioscoopfilm.

Op het witte doek in een Marvel-film

Dat doel is inmiddels gehaald. Op dit moment is Olivier Richters op Disney+ te zien in The King’s Man, en in 2021 zagen we hem een bijrol spelen in de Marvel-film Black Widow. Daarin speelt hij Ursa Major. Je weet wel, die brute Rus die handjedrukt met Alexei Shostakov aka Red Guardian (David Harbour). Ook deze film staat inmiddels op Disney+.

Benieuwd geworden naar het hele verhaal, en naar de lange weg die Olivier Richters af moest leggen om in The King’s Man te spelen? In de bovenstaande YouTube-video legt hij het hele verhaal uit aan de hand van voorbeelden en anekdotes.

Indiana Jones 5

De les uit zijn verhaal: opgeven is nooit een optie. Olivier Richters vertelt over de afwijzingen, de mensen die nooit iets van zich hebben laten horen, de reizen naar Amerika die hij in feite voor niets maakte… en toch is het hem gelukt, omdat hij nooit opgaf.

De best verdienende acteurs uit Spider-Man: No Way Home

En voor wie nog geen genoeg van The Dutch Giant krijgt, houd vooral het witte doek in de gaten. Vanaf 28 juni is Olivier Richters namelijk te zien in Indiana Jones 5. Ook vertolkt hij de rol van Krom in de film Borderlands (2022). Houd dus vooral zijn Instagram of IMDb-pagina in de gaten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.