Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 3 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Manhart geeft jouw Audi RS 3 n贸g meer vermogen

De Audi RS 3 is misschien wel een van de geliefdste super snelle hatchbacks (of limousines). Dit komt mede door zijn heerlijk klinkende vijfcilinder met 400 pk. Rupsje nooitgenoeg kan nu zijn hyperhatch naar Manhart brengen voor n贸g meer vermogen.

Door middel van een zogenaamde 鈥榩owerbox鈥 is er softwarematig 100 pk toegevoegd. Ineens draagt de bolide niet meer zijn originele naam en mag je 鈥榤 de 鈥楳anhart RS 3 500鈥 noemen.

100 pk extra in een Audi RS 3

Naast een andere aansturing van de motor, krijgt de Audi RS 3 ook een aangepast uitlaatsysteem. De klankschacht is gemaakt van roestvrijstaal en voorzien van een kleppensysteem. Hiermee kan je zowel herrie schoppen als rustig de woonwijk binnenrijden.

Niet alleen motorische upgrades

Daarnaast heeft de hatchback een set verlagingsveren en is-ie voorzien van 20 inch velgen, deze dragen van de welbekende gouden streep die je op nagenoeg alle Manhart-kunstwerken terugziet.

Audi RS 3, Manhart
(Afbeelding: Manhart)

Daarbij zijn enkele accenten bij de remklauwen, diffuser, spiegelkappen, bumperlips en side skirts voorzien van een gouden sticker. Minder subtiel is de gouden streep die van de motorkap tot aan de achterklep van de Audi RS 3 loopt en de grote 鈥楳anhart鈥-sticker op de voorruit.

Audi RS 3, Manhart
(Afbeelding: Manhart)

Hoe snel de Audi RS 3 van Manhart is, laat het bedrijf nog niet weten. Vanuit de fabriek heeft het model een topsnelheid van 250 kilometer per uur (optioneel 280 kilometer per uur). Van 0 naar 100 kilometer per uur sprint de Duitsers in 4,1 seconden. Dat deze prestaties verbroken worden, is met 25 procent meer aan vermogen niet de vraag. Maar met hoeveel is nog onduidelijk. Ook laat Manhart nog geen prijzen zien. Deze zijn voor serieuze kopers vaak al op aanvraag te verkrijgen.

Audi RS 3 of Mercedes-AMG A 45 S

De RS 3 heeft 茅茅n 茅chte concurrent: de Mercedes-AMG A 45 S. Onze collega鈥檚 van Autovisie lieten de twee hyperhatches de strijd aan gaan op een Duitse heuvelrug.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.