Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 23 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Malacia en Ten Hag bewierookt na overwinning op Liverpool

Manchester United heeft na twee beschamende nederlagen zijn rug gerecht door aartsrivaal Liverpool met 2-1 te verslaan. “They can f*cuking good play football”, zei Erik ten Hag over zijn team, waar ook Tyrell Malacia onderdeel van uitmaakte. Fans en analisten waren lyrisch over beide Nederlanders.

Het was nu al een cruciale wedstrijd voor Erik ten Hag. Er moest gewonnen van Liverpool, anders was de dramatische start van het seizoen wel heel lastig goed te maken. De Nederlandse manager maakte een aantal gedurfde keuzes, die goed uitpakten.

Manchester United – Liverpool

Zo zette Ten Hag onder anderen Harry MaGuire en Cristiano Ronaldo op de bank. Luke Shaw moest op de linksbackpositie plaatsmaken voor Tyrell Malacia, die zijn kans greep en voorlopig waarschijnlijk op een basisplaats kan rekenen. Het pakte allemaal verfrissend uit. Manchester United gaf bijna 90 minuten lang de volle druk naar voren, vocht voor ieder duel en speelde fris voetbal. “Dit hebben we hier heel lang niet gezien, het was een geweldige avond voor de club en het team”, aldus analist Roy Keane.

Uiteindelijk won Manchester United verdiend met 2-1, door goals van Jadon Sancho en Marcus Rashford. Voor Liverpool scoorde Mo Salah.

Lof voor Tyrell Malacia: ‘Basisklant Oranje’

Verder kon Salah zijn stempel niet drukken, simpelweg doordat hij Malacia keer op keer twee keer voorbij moest, en dat lukte niet. Voor de van Feyenoord overgekomen linksback was het zijn eerste basisplaats in de Premier League. Tegen Liverpool, na twee nederlagen op rij; ga er maar aanstaan. Maar waar de Nederlander de harten van de Manchester United-fans tijdens de voorbereiding al een beetje stal, is hij nu publiekslieveling. Hij zat overal tussen, was extreem gretig, voetbalde ook nog aardig mee en gaf Salah niet de kans om in de wedstrijd te komen.

En zo waren er nog tientallen zo niet honderden fans die Malacia met Patrick Evra vergeleken. Ook Lisandro Martinez kreeg overigens lovende kritieken, maar wij zijn zo chauvinistisch dat we ons alleen op Nederlanders richten.

Erik ten Hag bewierookt om moedige keuzes

Het basisteam van Manchester United tegen Liverpool was gisteravond goedkoper dan de reservebank. Zo zaten Harry MaGuire, Luke Shaw en Cristiano Ronaldo op de bank. Je moet het maar durven, vooral na zo’n start. Juist daarom werd de Nederlandse manager door de invloedrijke analisten zo bewierookt. Maar zeker ook vanwege de inzet, energie en aanvallende intentie van zijn team. Oftewel: “They can f*cuking good play football”.

“Ten Hag nam een paar grote beslissingen, zoals het passeren van Harry Maguire en Cristiano Ronaldo. De basisspelers kwamen op het veld met een passend antwoord: ze toonden veel toewijding en een groot verlangen om te winnen. Dat wil je van iedere voetballer zien. De manager en de staf zullen zich na vanavond een stuk beter voelen. Een grote boost voor de manager”, aldus Manchester United-icoon Roy Keane achteraf.

Gary Neville: “Dit moet wel een voorbode zijn van wat er nog gaat komen. Wat we vandaag hebben gezien, hebben we twaalf maanden niet gezien. Ten Hag heeft iets losgemaakt bij de spelers, ik kan nauwelijks geloven wat ik de afgelopen negentig minuten heb gezien. Liverpool is een van de beste ploegen van de afgelopen seizoenen.”

En dan waren er nog de fans.

Klopt, de reacties op Ten Hag en Malacia na Manchester United – Liverpool zijn zo opportunistisch als de pest. Maar dat maakt voetbal zo leuk.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.