Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Eten & Drinken 9 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit voortreffelijke Japanse restaurant is verplichte kost voor Ibiza-gangers

Het voorjaar is begonnen, maar tot op heden zijn we nog maar nauwelijks verwend qua weer. Op anderhalf uur vliegen van Amsterdam ligt Ibiza, het witte eiland, waar het feest volgende maand weer gaat beginnen. Mocht je jezelf willen trakteren op zon, zee, strand, mooie clubs en lekker eten, dan hebben wij vast een restaurant op Ibiza voor je waar je echt een keer geweest moet zijn.

Als je goed uit eten wil op Ibiza, ben je gemiddeld wel wat meer kwijt dan in Nederland. Maar kwaliteit gaat boven kwantiteit en Manners vond een restaurant waar het eten echt speciaal en uitstekend is, met ook nog eens een hele bijzondere ambiance. We gingen eten bij Nobu. Dit restaurant bevindt zich in de prachtige baai van Talamanca, naast Ibiza-stad en is makkelijk te bereiken.

Eten onder de sterrenhemel

Nobu is al een tijdje een begrip, allereerst omdat het ligt op een fantastische plek. Daarnaast is haar Japans-Aziatische keuken echt wereldberoemd en we zien er geregeld mensen komen eten die het restaurant al heel lang op hun bucketlist hadden staan. Ze sparen voor een bijzonder avondje en dat krijgen ze ook: luxe, fantastisch eten en drinken op een bijzondere plek. Eten bij Nobu Ibiza is eten onder de sterrenhemel, met aan de ene kant de golven en zee en aan de andere kant het sfeervol verlichte zwembad en terras van Hotel Nobu Ibiza Bay. In die ultieme vakantiesfeer geniet je van het Omakase-menu. Omakase betekent ‘uit het hart van de chef’ en dat proef je.

Dit bijzondere en luxe Ibiza-restaurant moet op je bucket list
Eten onder de sterrenhemel (Afbeelding: Nobu)

De gerechten op de kaart van Nobu hebben zich ruimschoots bewezen en trekken mensen van heinde en verre naar Talamanca. De Golden Hour-tapas zijn een manier om te genieten van de prachtige zonsondergang aan Talamanca Bay. Het Omakase-menu is een selectie gerechten die onze smaakpapillen optimaal weet te activeren. De menukaart biedt daarnaast tal van losse hapjes, dus ook de tweede keer dat we komen eten valt er genoeg nieuws en verrassends te kiezen.

Japans-Peruviaanse keuken

De chef van Nobu gaat in de ochtend voor je op zoek naar de beste ingrediënten van het seizoen en de meest verse vis van die dag. Nobu kookt altijd met lokale producten. Ondanks de spectaculaire gerechten en smaken is Nobu relaxed en zonder pretenties.

Dit bijzondere en luxe Ibiza-restaurant moet op je bucket list
Japans-Peruviaans eten (Afbeelding: Nobu)

Favoriete iconische gerechten zijn de in miso gemarineerde zwarte kabeljauw, yellow tail tonijn sashimi met jalapeño, pimiento de padron in miso, rode garnalen uit Formentera, blauwe kreeft, gambas al ajillo (Spaanse knoflookgarnalen) en nigiri met rode mul. Deze specialiteiten van het eiland hebben een unieke Nobu-twist. Wat is het geheim? Dat zit hem in de combinatie van de Japans-Peruviaanse keuken.

Reserveren bij Nobu Ibiza Bay

We raden je aan van tevoren te reserveren om teleurstellingen te voorkomen.

Dit bijzondere en luxe Ibiza-restaurant moet op je bucket list
Ook binnen een prima sfeer (Afbeelding: Nobu)

Check ook deze bijzondere hike-retreat op Ibiza.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.