Felix Decavel
Felix Decavel Human Interest 12 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Feestende loodgieter treft Scarface-noodlot na prijs van 22 miljoen

Wat zou jij doen met een prijs van 22 miljoen? Een loodgieter uit Australië, die deze prijs in 2017 won, wist het wel. Voor de rest van zijn leven zou zijn leven één groot feest worden, letterlijk. Deze zomer eindigde de party en verscheen de ‘Scarface light’ voor de rechter.

De meesten onder ons dromen ervan ooit de loterij te winnen, maar geld verandert een mens. Vraag maar aan deze Australiër die zich in het Miami van de jaren tachtig waande. Na het trekken van het winnende lot gingen de remmen los bij de 27-jarige loodgieter en feestte hij alsof hij de reïncarnatie van Tony Montana zelve was. Say hello to our little friend: Joshua Winslet, helaas geen familie van Kate.

De loodgieter die zich Scarface waande

Twee jaar geleden kreeg de politie een anonieme tip over een vermeend drugslab, maar toen ze een kijkje gingen nemen, waren ze toch verbaasd over wat ze aantroffen. Naast een koningsvoorraad drugs en een vuurwapen was het vooral een behoorlijk uit de hand gelopen after die ze aantroffen. Op 27 augustus 2022 stond de hedonistische loodgieter voor de rechter, en werden de foto’s publiekelijk gemaakt. Neem een kijkje en oordeel zelf maar.

Huisfeest, Scarface, drugs, loterij
Ballonnetje? (Afbeelding: Courts SA)

Na het winnen van zo’n 22 miljoen Australische dollar (omgerekend ongeveer 15 miljoen euro) nam de loodgieter prompt ontslag en konden de festiviteiten beginnen. Aan de hand van de foto’s en de hoeveelheden drugs is te zien dat het hier niet om een klein huisfeestje ging. De politie kon aardige bergjes cocaïne en MDMA in beslag nemen en daarbovenop vonden ze tevens een illegaal vuurwapen verstopt in de muur.

Scarface, vuurwapen, drugs, huisfeest, loterij
Mauser-pistool gevonden achter de badkamermuur (Afbeelding: Courts SA)

Genoeg, oordeelde de rechtbank, voor een celstraf van drie jaar en negen maanden. Gelukkig voor de loterij winnende loodgieter zag de rechter in dat er verzachtende omstandigheden waren. Zogenaamde vrienden maakten al snel misbruik van de onverwachte rijkdom en beschouwden het huis van de voormalige loodgieter als het ideale basiskamp om bergen drugs te beklimmen.

Scarface, Huisfeest, drugs, leterij, red bull
Als Red Bull je geen vleugels meer geeft… (Afbeelding: Courts SA)

Eerst zag Joshua Winslet zelf er geen kwaad in. Tot hij voor de rechter moest verschijnen, uiteraard. Hij geeft aan spijt te hebben van zijn acties en in ruil voor een voorwaardelijke straf heeft hij beloofd om in rehab te gaan en zich niet meer in te laten met malafide figuren. Eindigt het toch nog iets beter dan in Scarface.

Scarface, huisfeest, drugs, loterij
Ook de Coronaaatjes vlogen er lekker in (Afbeelding: Courts SA)

Bij Manners weten we het in ieder geval zeker: als iemand van onze redactie het winnende lot trekt, zijn jullie allemaal uitgenodigd voor een Scarface-geïnspireerd feestje. Maar dan wel met vitamine B-poeder, waar Al Pacino over mee kan praten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.