Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 13 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Nintendo knalt omhoog op beurs door game die records breekt

Nintendo is omhoog geschoten op de beurs. Nou is dat op zich vrij saai nieuws, maar de oorzaak is des te interessanter. Splatoon 3 is de meest succesvolle game in tijden.

Dat één game veel met een bedrijf kan doen, is al decennialang duidelijk. Zo luidde dit verwachtingsvolle computerspel het failliet van Atari in. In die tijd moest Nintendo nog flink groeien. Nu is het merk natuurlijk niet meer weg te denken uit de gamewereld.

Splatoon 3 pusht Nintendo omhoog op beurs

Spelcomputermaker Nintendo beleefde dinsdag op de beurs in Japan een koerssprong van dik 5 procent. De Japanse onderneming profiteerde van de succesvolle lancering van online shootergame Splatoon 3. De game werd in het eerste weekend dat het beschikbaar was al krap 3,5 miljoen keer verkocht. Het was daarmee het succesvolste debuut voor een game op de Switch-spelconsole. Tot nu toe was die eer voor Animal Crossing: New Horizons dat in het eerste weekend bijna 1,9 miljoen keer werd verkocht.

Beleggers zijn ook in afwachting van het inflatierapport uit de Verenigde Staten. Dat rapport is van belang voor de mate waarin de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve de rentes in de Verenigde Staten verhoogt. Tot zover het saaie gedeelte.

De game die records breekt

Een game die records breekt en Nintendo omhoog pusht op de beurs. Dat moet wel iets met Mario zijn, zou je zeggen. Niets is minder waar. De toch wel onverwachte megahit is Splatoon 3, een een third-person shooterspel. Net als zijn voorgangers in de Splatoon-serie, bestaat het spel uit competitieve online multiplayer-wedstrijden naast een verhaalgedreven singleplayer-modus.

Terugkerend van het vorige spel is de mogelijkheid voor spelers om te kiezen tussen ‘Inklings’ en ‘Octolings’ als hun personage. Zij dragen wapens die gekleurde inkt schieten. Elk wapentype heeft verschillende vaardigheden. Maar goed, een game uitleggen heeft niet zoveel zin. Check hierboven gewoon even de gameplay.

Splatoon 3, de game die Nintendo een boost geeft op de beurs, koop je voor 59,99 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.