Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 8 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

De jongste miljardair op aarde is nu een Braziliaanse studente

Move over Clemente Del Vecchio. De jongste miljardair op aarde is nu de 19-jarige Livia Voigt uit Brazilië. Maak kennis met deze Braziliaanse studente, uiteraard weer een erfgename.

Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes houdt een real-time lijst bij met alle miljardairs op aarde. In de top verschuift er nooit zoveel, vaak staat Elon Musk of Bernard Arnault bovenaan. Maar de grote laag daaronder is des te interessanter.

Livia Voigt: de jongste miljardair op aarde

Livia Voigt is een van de grootste individuele aandeelhouders van WEG, de grootste fabrikant van elektromotoren in Latijns-Amerika. Met haar 19 jaar is ze nu volgens Forbes ‘s werelds jongste miljardair. deze titel heeft ze overgenomen van Clemente Del Vecchio, die slechts twee maanden ouder is. Deze Italiaanse jongeman is erfgenaam van EssilorLuxottica, een multinational gespecialiseerd in (zonne)brillen.

Het bedrijf WEG werd mede opgericht door de grootvader van Livia Voigt, Werner Ricardo Voigt genaamd. Dit deed hij samen met wijlen miljardairs Eggon Joao da Silva en Geraldo Werninghaus.
WEG is een beursgenoteerde multinational met fabrieken in meer dan tien landen en had in 2022 een omzet van ongeveer 6 miljard euro. De jongste miljardair op aarde heeft geen bestuurs- of directiefunctie bij WEG; ze gaat studeert momenteel aan de universiteit. Haar vermogen wordt door Forbes geschat op 1,1 miljard dollar, omgerekend 1,016 miljard euro.

Meer jonge miljardairs

Livia Voigt is niet de enige jonge miljardair op aarde. Ze voegt zich bij een illuster rijtje met onder anderen twee Italiaanse broers en twee Zuid-Koreaanse zussen. Check deze eerdere top 5 in 2024 van Forbes, die met de Braziliaanse studente als nieuwkomer nu een top 6 is.

Hoeveel is 1 miljard?

Voor alle duidelijkheid: een miljardair is dus iemand die door de ogen van Forbes meer dan 1 miljard euro heeft. Oftewel: duizend keer een miljoen. Nog steeds vrij abstract. Check in deze video, op basis van een autorit en de dikte van een dollarbriefje, hoe absurd veel 1 miljard dollar eigenlijk is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.