Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 17 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Autorijder visualiseert op geniale wijze hoeveel 1 miljard dollar is

YouTuber Tom Scott laat middels een autorit op geniale wijze zien hoeveel 1 miljard dollar is. De visualisatie is gebaseerd op afstand en de dikte van een dollar-briefje.

Er zijn verschillende manieren om te laten zien hoeveel 1 miljard dollar is, een hoeveelheid die het menselijk brein te boven gaat. Om maar te zwijgen over de 184 miljard van Jeff Bezos, die in deze briljante grafiek wordt gevisualiseerd.

Visualisatie: een autorit van 1 miljard dollar

Terug naar de 1 miljard dollar van Tom Scott. Waar meestal volume wordt gebruikt om te laten zien hoeveel 1 miljard is, visualiseert deze YouTuber het in afstand. Daarbij neemt hij het formaat van een dollar-briefje als maatstaf. De rand van het briefje is een tiende van een millimeter dik. Stapelen maar.

Een tiende van een millimeter klinkt heel weinig. Maar stapel je een miljard briefjes van 1 dollar op elkaar en leg je ze op straat, dan moet je een aardig eind lopen om op 1 miljard dollar te komen. Sterker: je moet zelfs een behoorlijk eind in je auto rijden om die afstand af te leggen. De autorit duurt zo lang dat je de video vanaf minuut 2:30 kunt doorspoelen naar 1:17:15. Dat is een aardige stapel geld. Tom Scott loopt eerst de afstand van 1 miljoen, maar besluit na een tijdje toch maar de auto te pakken.

Zo word je selfmade miljardair

Je begrijpt dat het even kan duren voordat je 1 miljard dollar hebt verdiend. Dat kan met aandelen en jarenlang zwoegen binnen je eigen bedrijven, zoals de Jeff Bezosjes en Warren Buffets van deze wereld. Maar het kan ook simpeler, al moet je het leven van een influencer natuurlijk ook niet onderschatten. Check de levenslessen van ‘s werelds jongste selfmade miljardair Kylie Jenner.

Door naar haar halfzus Kim Kardashian, die afgelopen maand in één klap een half miljard rijker is geworden. Allemaal dankzij deze lingerie en zwemkleding.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.