Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Huizenmarkt 8 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Funda-woning in leuke buurt Amsterdam met label A kost €250.000

Wie content is met een bescheiden woonoppervlak, vindt in deze Funda-studio een even zeldzame als betaalbare kans om in een leuk deel van Amsterdam te wonen. Ook nog een huis met energielabel A.

Het behoeft enige flexibiliteit om in deze tijden met een kleine portemonnee een leuk huis te vinden. Zeker als je in een van de duurste steden van Europa wilt wonen. Als het je lukt om de studio in dit artikel als knus in plaats van krap te zien, is het wellicht een buitenkansje. 

Funda-studio in Amsterdam met energielabel A te koop

In een appartementencomplex dat in 2016 de Amsterdamse Nieuwbouwprijs won, staat één van de 627 woningen te koop. Het woonoppervlak is met 29 vierkante meter erg krap, maar het vrije uitzicht op de vierde verdieping maakt deze handicap wel iets dragelijker. Ook bouwjaar 2011 en energielabel A maken deze studio de vraagprijs van 250.000 euro waarschijnlijk wel waard.

Direct naast de studio bevindt zich een gemeenschappelijk terras met tuinmeubilair en zijn er allerlei zithoekjes in het gebouw te vinden, voor de momenten dat de muren op je afkomen.

huis kopen funda amsterdam energielabel a duurzaam (2)
(Afbeelding: WoningVisueel )
huis kopen funda amsterdam energielabel a duurzaam (2)
(Afbeelding: WoningVisueel )
huis kopen funda amsterdam energielabel a duurzaam (10)
(Afbeelding: WoningVisueel )

Zodra je de voordeur opent, loop je meteen de open keuken in. Deze is voorzien van een ingebouwde oven en inductieplaat. Daarachter is met een beetje creatief inrichten plaats voor een zithoek, tweepersoonsbed en een kledingkast. Aan je rechterhand bevindt zich een badkamer met inloopdouche, wc en wastafel.

Centraal gelegen in het Amstelkwartier

Qua locatie zit je top in deze studio in ‘Villa Mokum’. Met de fiets sta je binnen een kwartier in het centrum; met de metro is het maar een paar minuten. In de nabije omgeving van het complex bevindt zich onder andere het Martin Luther King-park en de jachthaven. 

huis kopen funda amsterdam energielabel a duurzaam (2)
(Afbeelding: WoningVisueel )

Al met al een moderne studio in Amsterdam mét het gewilde energielabel A, voor een prijs die ook met het salaris van een basisschoolleraar relatief comfortabel op te hoesten is. Een bod uitbrengen kan op deze Funda-pagina.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.