Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 7 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

LEGO dropt 18+ set van groot zeilschip voor verrassend lage prijs

Vergeet het EK en vaar met LEGO mee naar het historische hoogtepunt van deze sportzomer: The Americas Cup. Maak kennis met LEGO Technic 42174 Emirates Team New Zealand AC75 Yacht.

LEGO’s Technic-lijn voor volwassenen bestaat grotendeels uit auto’s en andere voertuigen op wielen. Het is een wagenpark waar je u tegen zegt, met onder andere Porsches en Lamborghini’s in de garage. Niet de minste namen.

LEGO Technic Emirates Team New Zealand AC75 Yacht

Deze zomer pakt de Deense fabrikant eindelijk eens niet de auto, maar de boot. LEGO vaart de sportzomer in met LEGO Technic 42174 Emirates Team New Zealand AC75 Yacht. Een hele mond vol, en tevens ook een opvallende nieuwe 18+-set. De titelhouder van The Americas Cup, ‘s werelds oudste internationale sportcompetitie, is vereeuwigd in LEGO-vorm.

LEGO Technic 42174 Emirates Team New Zealand AC75 Yacht 3
(Afbeelding: LEGO)

Het AC75 Yacht bestaat uit 962 steentjes, waarmee je een vrij imposant zeiljacht in elkaar puzzelt: 68 centimeter hoog, 56 centimeter lang en 33 centimeter breed. Dat komt vooral door de twee grote zeilen en de roterende mast. Verder bouw je authentieke details zoals een fok, de tuigage en natuurlijk de foils.

LEGO Technic 42174 Emirates Team New Zealand AC75 Yacht 3
(Afbeelding: LEGO)

Ook tof: dankzij een pneumatisch trucje kan ook de replica van het prijswinnende jacht zijn ‘foilarms’ omhoog krikken, net zoals in het echt.

Prijskaartje en releasedatum

LEGO Technic 42174 Emirates Team New Zealand AC75 Yacht wordt vanaf 1 augustus geleverd en kost 119,99 euro. Een stuk goedkoper dan de meeste 18+ LEGO Technic-sets. Hopelijk is de set een groot succes, want LEGO neemt duidelijk een risico met een meer niche-sport, versus de zoveelste beroemde bolide.

Zelf benieuwd naar The Americas Cup? De volgende editie van de sportcompetitie gaat op 22 augustus van start, en loopt tot en met 20 oktober. Mooi feitje: de trofee waar de deelnemers om strijden, de zogenaamde ‘Auld Mug‘, is volgens experts de oudste trofee waar nog om wordt gestreden, in welke sport dan ook.

Ben je niet zo van de sportzomer of waterplezier? Check dan ook de gloednieuwe Marvel-set voor volwassenen, waarmee LEGO een nieuw tijdperk aftrapt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.