Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 26 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

LEGO maakt wintersport betaalbaar met nieuwe skivakantie-set

Je kunt alvast beginnen aan je verlanglijstje voor de feestdagen. LEGO brengt naast een iconische Super Mario-schurk namelijk ook je favoriete vakantiebestemming tot leven. En deze skivakantie-set is goedkoper dan je wintersport,

Met de Piranha Plant uit de Mario-games en een Alpine Lodge heeft LEGO weer twee toffe nieuwe sets voor volwassenen onthuld. We zetten alles wat je moet weten op een rijtje.

LEGO Super Mario 71426 Piranha Plant

Ook zonder Nintendo Switch kun je tegenwoordig de kleurrijke wereld van Mario verkennen. LEGO bracht de afgelopen jaren naast meerdere op kinderen gerichte speelsets ook Mario-sets voor volwassenen uit. Check bijvoorbeeld dit iconische vraagtekenblok, of deze gedetailleerde replica van Bowser, de aartsvijand van de virtuele loodgieter.

Nu gaan de Denen verder met het vereeuwigen van Mario’s vijanden. Op 6 november komt namelijk LEGO Super Mario 71426 Piranha Plant uit, een gloednieuw model voor volwassen LEGO-liefhebbers.

Vier decennia aan hindernissen

De vleesetende plant maakte in 1985 zijn debuut in de originele Super Mario Bros., voor de NES. Sindsdien zit de hinderlijke plant spelers al bijna vier decennia dwars in tientallen games, tot de nieuwste Mario Kart aan toe.

LEGO Super Mario 71426 Piranha Plant
(Afbeelding: LEGO)

Met 540 steentjes bouw je een 23 centimeter hoge LEGO-versie van de Piranha Plant. Je kunt de bek, steel bladeren en de kop in zijn geheel positioneren als je wilt, om zo de pose uit je favoriete Mario-spel na te bootsen.

Prijskaartje

LEGO Super Mario 71426 Piranha Plant gaat 64,99 euro kosten, waarmee de nieuwe Super Mario-set een stuk betaalbaarder is dan de imponerende Bowser van vorig jaar.

LEGO Super Mario 71426 Piranha Plant
(Afbeelding: LEGO)

De beperkte schaal kun je bovendien als een voordeel zien: daardoor past de plant perfect op je boekenplank, als een mooie knipoog tussen je serieuzere decoratiemateriaal en boeken.

LEGO Icons 10325 Alpine Lodge

Over decoratie gesproken: voor je het weet is het kerst. De pepernoten liggen al in de winkels en oktober breekt bijna aan. LEGO bereidt zich alvast uitgebreid op de feestdagen voor door meerdere kerst-sets uit te brengen.

Zo kun je nu al een breed scala aan adventskalenders scoren, zodat je binnenkort elke dag getrakteerd wordt op een nieuwe LEGO-set. Of je pakt het wat serieuzer aan met één van de tofste LEGO-tradities: de kerstgebouwen die de fabrikant elk jaar uitbrengt.

Helemaal in de kerststemming

Elk jaar komt er een nieuwe telg uit in de langlopende serie van door verzamelaars felbegeerde winterdorp-sets. Zo kun je elk jaar je kerstdecoratie-game weer uitbreiden met een nieuw gebouw of voertuig. Zo hopen de Denen natuurlijk dat je netjes elk jaar weer de portemonnee trekt. Soort kerst-FOMO, zullen we maar zeggen. Ook in 2023 levert het weer een pareltje van een set op: LEGO Icons 10325 Alpine Lodge.

LEGO Icons 10325 Alpine Lodge
(Afbeelding: LEGO)

Met 1517 stenen bouw je een sfeervolle lodge waar fervente skiërs kunnen verblijven. Het 21 centimeter hoge gebouw bestaat uit drie verdiepingen. Op de begane grond vind je een lobby met incheckbalie, de eerste verdieping bevat een gastenkamer met wat bedden en op zolder zit een slaapkamer verstopt.

LEGO Icons 10325 Alpine Lodge
(Afbeelding: LEGO)
LEGO Icons 10325 Alpine Lodge
(Afbeelding: LEGO)

Een lichtsteen, die aangaat door de schoorsteen in te drukken, brengt de open haard tot leven. Sfeer, dus. Daarmee is het ook meteen een oplichtend stukje kerstdecoratie voor je huis- of werkkamer. Een vijvertje met aanlegsteiger, vijf minifiguren, een sneeuwpop en een houten huisje maken het tafereeltje af.

Prijskaartje

Het is de designers van LEGO weer gelukt, want het kerstgevoel druipt er vanaf. LEGO Icons 10325 Alpine Lodge is vanaf 4 oktober verkrijgbaar en gaat 99,99 euro kosten. Ben je toch meer van de Winter Village van vorig jaar? Ook die set kun je vooralsnog gewoon in de LEGO Store scoren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.