Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 6 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Arjen Lubach krijgt opnieuw veeg uit de pan van Lange Frans

Lange Frans was deze week te gast bij de radioshow van Patrick Kicken op Wild FM. Verschillende onderwerpen kwamen voorbij en zo ook Arjen Lubach. Vorige jaar oktober werd de rapper hard aangepakt in Zondag met Lubach, en dat heeft Lange Frans nog niet helemaal verwerkt.

Voor zijn populaire tv-programma maakte Arjen Lubach een item over de zogenaamde fabeltjesfuik. Dit was zijn benaming voor het algoritme van YouTube dat je met een paar klikken in de complotwereld trekt. Hier komen we ook Lange Frans tegen. De rapper kon lange tijd niet optreden en ging volledig op in deze wereld. Zo vertelt hij op YouTube over de bloeddrinkende elite en hoe politici een satanisch pedofielennetwerk onderhouden.

De fabeltjesfuik uit Zondag met Lubach

Arjen Lubach deed vervolgens een oproep aan YouTube. Hij vroeg de videodienst om actie te ondernemen tegen dit soort zaken. De meeste bizarre verhalen worden de wereld in geslingerd, en door YouTube kun je in een bubbel komen met alleen deze verhalen. Dat is gevaarlijk, dus ondernam YouTube ook actie. Dit was alleen niet op de manier die verwacht werd. In plaats van de fabeltjesfuik te fixen, werd het account van Lange Frans (waar ook zijn muziek te vinden is) verwijderd.

Volgens YouTube had die beslissing niets met het Zondag met Lubach-item te maken, maar Lange Frans dacht daar anders over. Via Twitter stuurde hij een sarcastische bedankje richting Arjen Lubach. Die gaf op zijn beurt aan dat dit nooit zijn bedoeling is geweest, maar dat gaat er bij de rapper niet meer in. Tijdens het interview bij Patrick Kicken werd duidelijk dat Lange Frans nog steeds boos is.

“ik spuug hem wel in zijn gezicht”

De rapper probeert het eerst nog met een grap te verhullen: “Nou, kijk. Een hekel is een groot woord. Maar, ik spuug hem wel in zijn gezicht als ik hem tegenkom, hahaha.” Een grappige opmerking, maar wel eentje waar wat oud zeer in zit. Zo blijkt wel als ze het gesprek over Arjen Lubach voortzetten.

Lange Frans reageert op fabeltjesfuik-aflevering van Zondag met Lubach

Lange Frans richt zich hierin vooral op de ‘mislukte’ rap carrière van Arjen Lubach. “Lubach kan aardig rappen als hij in een veilige radio-omgeving zit. Dan kan Lubach zo’n theatraal rapje doen. Maar, kijk… Lubach is natuurlijk een mislukte Lange Frans. Als hij het had gemaakt in de hiphopscene, dan was hij nooit grapjas geworden, waarschijnlijk. Maar dat is dus blijkbaar niet gelukt. Dat is volgens mij ook een beetje waar de schoen wringt, of zo.”

De rap carrière van Arjen Lubach

Lange Frans probeert zo een verklaring te vinden voor waarom hij zo hard werd aangepakt door Arjen Lubach. Volgens de rapper is Lubach grapjesmaker geworden omdat zijn rap carrière niet van de grond kwam. De host van Zondag met Lubach scoorde in het verleden een hitje met zijn parodie op het nummer Stan van Eminem. Daarnaast was hij in Koefnoen verantwoordelijk voor de Rapservice en rapt hij wel eens wat op de radio of in zijn theatershows.

Lange Frans is in ieder geval niet onder de indruk van wat hij daar ziet. “Om een rapper en een hiphopartiest te zijn, heb je meer nodig dan alleen maar rapskills. Het moet ook ergens over gaan en je moet vanuit een bepaalde straatwaardigheid worden gedragen. En die vind je niet in een sloot in Friesland,” aldus de rapper die zijn feiten niet helemaal op orde heeft. Arjen Lubach is geboren en opgegroeid in Groningen.

Komt het nog goed tussen Lange Frans en Arjen Lubach?

Tot slot vroeg Patrick Kicken nog even of de twee elkaar al gesproken hebben, maar dat is er nog niet van gekomen. “We hebben nog gesproken over een gesprek, maar dat durfde hij toch niet te doen.”, aldus Lange Frans.

Arjen Lubach reageert hilarisch op award ‘meest invloedrijke mediaman’

Mocht je Zondag met Lubach ook zo missen, dan hebben we goed nieuws. Volgend jaar keer Arjen Lubach terug op de buis met een nieuwe programma. Alles wat je daarover moet weten, lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.