Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 4 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Lamborghini onthult nieuwe Countach met origineel 70’s design

Het autodesign van de jaren 70 was veel beter dan dat moderne gedoe van nu. Lamborghini denkt met ons mee, zo blijkt. Hier is de moderne terugkeer van de Countach, die in 2021 zijn vijftigste verjaardag viert.

Het puntige design van de Lamborghini Countach kent iedereen, autoliefhebber of niet. Nu is er een hybride replica, die eigenlijk niet van het model in de jaren 70 is te onderscheiden. Weer eens wat anders dan een speedboot met 4.000 pk.

Lamborghini Countach LP 500

Tijdens de herproductie van deze iconische supercar uit 1971 is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van onderdelen van het originele prototype, die nog ergens opgeslagen lagen bij Italiaanse autobouwer. Heel veel was er echter niet meer van over, maar uiteraard lagen de ontwerpschetsen en blauwdrukken er nog wel.

Lamborghini Countach LP 500
De versie uit 2021 (Afbeelding: Lamborghini)

Het gaat om het originele ontwerp van de Lamborghini Countach LP 500, dat in 1971 werd gemaakt. Uiteindelijk veranderde er nog het een en ander aan de auto, voordat die in 1974 op de markt verscheen. Zo werd de inhoud van de V12-motor verkleind van 5 naar 4 liter en waren er wat veiligheidsaanpassingen na de crashtest.

Giallo Fly Speciale

Door die crashtest is er van het originele prototype alleen nog een serie foto’s over. Daardoor was het voor de bouwers extra lastig de kleur van de lak, die ook niet in de schetsen terug te vinden was, te bepalen. Maar op basis van de foto’s concludeerden ze dat het de lakkleur ‘Giallo Fly Speciale’ moet zijn geweest. Leg je het prototype naast de Lamborghini Countach LP 500 van nu, dan komen die kleuren inderdaad overeen. Of het exact dezelfde kleur is, zullen we nooit weten.

Lamborghini Countach LP 500, 2
De versie uit 2021 (Afbeelding: Lamborghini)
Lamborghini Countach LP 500 uit 1971
De versie uit 1971 (Afbeelding: Lamborghini)

Aan de hand van foto’s, schetsen en andere documenten begonnen de autobouwers met een project waarin uiteindelijk meer dan 25.000 manuren zitten. Het resultaat is deze ongekend lekkere Lamborghini Countach LP 500. Er is maar één exemplaar gebouwd, in opdracht van een verzamelaar. De verkoopprijs is niet bekend, en die wil je vast ook niet weten. Meer informatie vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.