Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 10 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Het bizar lage salaris van Scarlett Johansson voor haar nieuwe topfilm

Mochten we regisseur zijn, dan hadden we ruim driekwart van het budget aan de Hollywoodster opgesoupeerd. Maar voor de nieuwe film van Wes Anderson moest de Marvel-actrice het met een stuk minder stellen. Dit is het bizar lage salaris dat Scarlett Johansson kreeg voor haar rol in de toekomstige kaskraker Asteroid City.

Bizar laag voor een filmster met de status van een halfgodin welteverstaan. Haar hoofdrol in de aangekondigde ruimtekomedie Project Artemis zou Scarlett Johansson bijvoorbeeld 20 miljoen dollar opleveren. Maar Apple TV+ is Wes Anderson niet.

Naar goede gewoonte heeft de excentrieke regisseur wederom een imposant ensemble aan A-listers bij elkaar gekregen. Onder anderen Tom Hanks, Edward Norton en Margot Robbie vervoegden Scarlett Johansson tijdens de opnames van Asteroid City in Spanje. Check dit artikel voor de volledige cast van de film die binnenkort op het filmfestival van Cannes in première gaat.

Het salaris van Scarlett Johansson voor Asteroid City

In een interview met Variety liet Scarlett Johansson weten ‘slechts’ 4.131 dollar per week aan salaris te hebben verdiend gedurende haar twee maanden op de set. Omgerekend is dat 33.048 dollar, ofwel 30.161 euro in totaal; een pak minder dan de miljoenen die ze normaal zou kunnen verdienen.

Maar steracteurs nemen graag met veel minder salaris genoegen als het voor filmauteurs zoals Wes Anderson is. Bill Murray zegt bijvoorbeeld al jaren automatisch toe wanneer hij een telefoontje van de regisseur ontvangt. En ook Scarlett Johansson maakte al kennis met de man door haar rol in de prachtige animatiefilm Isle of Dogs.

Wes Anderson werkt met bescheiden budget

Naar verluidt is het totale budget van Asteroid City ongeveer 25 miljoen dollar, ofwel 10 miljoen minder dan wat de actrice aan salaris heeft verdiend voor haar laatste Marvel-film. En na haar minnelijke schikking en rechtszaak met Disney heeft ze daar waarschijnlijk nog ettelijke miljoenen bovenop gekregen. De nieuwe film van Wes Anderson is vanaf 22 juni te zien in de bioscoop.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.