Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 10 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

De Rolex Domino’s Pizza bestaat en is even duur als 1640 pizza’s

Tijd voor een opmerkelijk stukje horlogehistorie, dat gewoon nog te koop is. Het wordt alleen wel kiezen tussen 1.640 pizza’s bij Domino’s Pizza of één Rolex Air King.

Er bestaan veel vreemde Rolex-horloges, zoals de Ice Cold Pepsi, Cellini King Midas en Jigsaw. Maar de meest atypische is toch echt wel die met het logo van de goedkope pizzaketen op de wijzerplaat.

Rolex Air King Domino’s Pizza

Hebben we het inderdaad over de Rolex Air King Domino’s Pizza. Sinds 1977 deelt de fastfoodketen het horloge uit aan vestigingsmanagers die gedurende vier opeenvolgende weken een bepaalde omzet en andere resultaten halen. Het bedrag van de omzet is door de jaren heen veranderd.

rolex air king domino's pizza, horloge, te koop, oyster perpetual
Sommige edities hebben een unieke schakel in de armband (Afbeelding: Rolex / Domino's Pizza)

Deze contradictorische samenwerking heeft natuurlijk geleid tot een cultstatus van het horloge. De meeste weggegeven horloges zijn inderdaad de Rolex Air King, maar nadat de Zwitserse horlogebouwer de productie van dit klokje tijdelijk stopzette, ging Domino’s Pizza over op de Oyster Perpetual. Hierbij staat niet altijd een logo op de wijzerplaat, en bestaat de armband uit een unieke schakel met het logo. En zo is er nog aan aantal verschillende edities uitgekomen. Inmiddels hebben de klokjes het welbekende dominosteentje weer op de wijzerplaat staan.

Even duur als 1640 pizza’s

Uiteraard zijn er heel wat storemanagers van Domino’s Pizza die hun horloge hebben verkocht, waardoor de cultklok prima vergelijkbaar is op de tweedehands markt. Daarvoor met je net als bij iedere andere Rolex wel diep in de buidel tasten.

rolex air king domino's pizza, horloge, te koop, oyster perpetual
🍕⌚ (Afbeelding: Chrono24)

Zo vonden we een Rolex Air King in goede staat en met echtheidscertificaat voor 9.821 euro. In de wetenschap dat Domino’s Pizza zijn kartonnen schijven voor 5,99 euro verkoopt, is het klokje dus even duur als 1.640 pizza’s. Maar google er lustig op los en je vindt meer van deze hebbedingen voor verzamelaars.

Check ook de gloednieuwe en serene Rolex Perpetual 1908, die Roger Federer aan de wereld liet zien tijdens het MET Gala 2023.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.