Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 24 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Bentley onthult met de Mulliner Batur zijn krachtigste auto ooit

Bentley heeft de krachtigste auto van het merk ooit onthuld. Dit is de Mulliner Batur.

In de basis is de auto hetzelfde als de Continental GT. Toch is het model een stuk unieker dan de super GT.

De krachtige Bentley Mulliner Batur

De Bentley Mulliner Batur is het vervolg op de Bacalar. De Batur heeft wel een vast dak en een geheel eigen design. Zo heeft de wagen geen ronde koplampen.

Bentley Mulliner Batur, krachtigste auto
(Afbeelding: Bentley)

Net als de Bacalar heeft de Mulliner Batur een 6.0 liter W12 onder de motorkap. In het geval van de coupé maakt de krachtbron deze auto de krachtigste Bentley ooit. De cabriolet haalde een maximaal vermogen van 659 pk. De Batur levert 740 pk. Het koppel bedraagt tot wel 1000 Nm! Wat de topsnelheid en nul-naar-honderd-tijd zijn, is nog onbekend. De Continental GT Speed, met 80 pk minder, sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,6 seconden. De topsnelheid van die auto bedraagt 335 kilometer per uur.

Comfort en klasse

Het vermogen wordt middels een achttraps automaat met dubbele koppeling naar een elektronisch sperdifferentieel gestuurd. De vier wielen worden niet enkel aangedreven door de twaalfcilinder, maar kunnen ook allemaal sturen. Hierdoor wordt de draaicirkel van de coupé verkleind.

Bentley Mulliner Batur, krachtigste auto
(Afbeelding: Bentley)

Om comfortabel met een flinke gang over de weg te razen, beschikt de krachtigste auto van Bentley ooit over adaptieve luchtvering en een elektrisch actief anti-rolsysteem. In slechts 0,3 seconden kan de Mulliner Batur 1300 Nm aan anti-rolkoppel leveren.

Bentley Mulliner Batur, krachtigste auto
(Afbeelding: Bentley)

Naast alle specificaties en het imposante uiterlijk, is ook het interieur ook erg smaakvol weergegeven. Tenminste, als de klant de goede keuzes heeft gemaakt. Want kopers kunnen de Bentley Mulliner Batur tot in detail samenstellen. Ze hebben keuze uit de mooiste materialen: leder, hout, alcantara en goud.

Flink prijskaartje

De Bentley Mulliner Batur wordt in oplage van slechts achttien stuks gebouwd. Het prijskaartje is zo’n 1,65 miljoen pond. Het Britse luxemerk verwacht de krachtigste auto die zij ooit hebben gemaakt in de zomer van 2023 uit te leveren.

(Afbeelding: Bentley)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.