Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Eten & Drinken 26 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

De lekkerste Koningsdag-cocktails maak je met Nederlandse orancello

Orancello is minstens zo lekker als limoncello en weer eens wat anders. Perfect voor Koningsdag, als je wil scoren met een origineel drankje. Drink hem puur als digestief of in een verfrissende cocktail.

De Jongens van Oud West bedachten hun eigen recept, product en merk. Orancello van Nederlandse bodem dus en aangeprezen als rijk smakend en ambachtelijk. Manners was benieuwd en deed de smaaktest!

Wat is orancello?

Eerst nog even een stukje achtergrond, want orancello, wat is dat? Spoiler alert: limoncello maar dan met sinaasappels in plaats van citroenen. Waar je bij limoncello voorzichtig alleen het gele deel van de schil neemt en dat met alcohol en suiker een hele tijd laat staan, kun je ook sinaasappelschillen gebruiken. En dan heet het orancello.

De lekkerste Koningsdag-cocktails maak je met Nederlandse orancello
De Jongens van Oud West (Afbeelding: De Jongens van Oud West)

Orancello smaakt wezenlijk anders dan limoncello. Minder zuur, maar juist friszoet, met een heel licht bittere afdronk. Perfect om ijskoud te drinken op een zonnig terras of te combineren met prosecco in een frisse cocktail of een iets kruidigere cocktail met ginger ale of ginger beer, gin, munt en misschien een drupje kruidenbitter. Of een kaneelstokje.

Wie zijn de Jongens van Oud West?

In hun eigen woorden: “De Jongens van Oud West – Rick Taks, Joeri van Dongen en Bart van den Heijkant – zijn drie avontuurlijke bourgondiërs uit Oud West in Oosterhout die met hun orancello impact willen maken op de drankenwereld. Door een hoogwaardig alternatief te bieden voor limoncello en geen concessies te doen op kwaliteit. Om tot het beste resultaat te komen onderzochten de vrienden tientallen sinaasappelsoorten en honderd verschillende recepten voordat ze hun orancello op de markt brachten.”

De lekkerste Koningsdag-cocktails maak je met Nederlandse orancello
Hoogwaardig alternatief voor limoncello (Afbeelding: De Jongens van Oud West)

Na vele avonden van samenzijn en vriendschap ontrafelden ze in hun ogen (of mond) het beste recept voor orancello. De Jongens van Oud West veroverde in mum van tijd Brabant en zijn nu bezig met een opmars in heel Nederland.

De ondernemers achter De Jongens van Oud West staan voor hun product. Het totaalplaatje klopt en hiermee maken ze een kwaliteitsslag in de drankenwereld. Hun motto: je kunt beter een goede fles voor 20 euro kopen dan twee flessen bocht van 10 euro. Alles draait bij De Jongens van Oud West om vriendschap en kwaliteit.

De lekkerste Koningsdag-cocktails maak je met Nederlandse orancello
Oud West Finest cocktail (Afbeelding: De Jongens van Oud West)

Smaaktest

Nou, kom maar op dus met die orancello! Onze eerste indruk? Ruikt lekker. En de smaak? Zeer toegankelijk. Wie lust dit niet? Dat is positief bedoeld, want je proeft dat het kwaliteit is en geen kunstmatige smaak, dus geen Breezer of zo. Doe je ogen dicht en denk aan je favoriete limoncello, ook qua mondgevoel, alleen iets speelser en warmer en zoeter. En kruidiger. Dat zit hem in het sinaasappelras dat de Jongens van Oud West gebruiken. Ons oordeel? Prima in balans, ook qua alcohol (28%). Intens genoeg om overeind te blijven in een cocktail, maar niet te overheersend, dus goed te combineren met andere smaken en met spijzen.

Meer informatie over de verkooppunten en cocktailinspiratie vind je op de socials en website van De Jongens van Oud West: www.dejongensvanoudwest.nl

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.