Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 27 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Erotische thriller met Kelly Rowland is dubieuze Netflix-hit

Net als bij Destiny’s Child-collega Beyoncé verandert alles wat Kelly Rowland aanraakt in goud. Wat nog niet direct iets zegt over de kwaliteit. Maak kennis met de nieuwe Netflix-wereldhit Mea Culpa, een door Tyler Perry geregisseerde erotische thriller.

Mea Culpa is zeker niet het eerste filmproject waarbij Kelly Rowland is betrokken. Zo is ze te zien met een optreden in Black is King, de film van Beyoncé met torenhoge scores op Rotten Tomatoes. De nieuwe erotische thriller van Netflix kleurt echter de andere kant van de medaille.

Mea Culpa met Kelly Rowland op Netflix

Eerst even het plot van de Netflix-film. Als strafrechtadvocaat Mea Harper (Kelly Rowland) de moordzaak van kunstenaar Zyair Malloy (Trevante Rhodes) op zich neemt, is de waarheid niet zo duidelijk als ze lijkt. Terwijl Mea de onschuld of schuld van haar sluwe maar verleidelijke cliënt probeert vast te stellen, komt aan het licht dat iedereen wel ergens schuldig aan is.

Resumerend: Mea Culpa van Tyler Perry onderzoekt wat er gebeurt als brandend verlangen de overhand neemt en gevaarlijke dingen over het hoofd worden gezien. Aan grote namen geen gebrek in deze Netflix-film, maar wat vinden recensenten en het publiek van de erotische thriller?

Erotische thriller van Tyler Perry neergesabeld

Mea Culpa is volgens data van Flixpatrol al een paar dagen op rij wereldwijd de best bekeken film op Netflix. Ook Nederland rijdt in volle vaart mee op de hypetrein.

Maar zoals wel vaker bij een erotische thriller het geval is, zijn de recensies niet mals (al kan het nóg erger). Op Rotten Tomatoes scoort Mea Culpa een bedroevende score van 15 procent onder filmcritici en 37 procent onder het publiek.

“Deze film slaagt er niet in om een goede erotische thriller te worden en kan ook niet als guilty pleasure worden bestempeld. Het belachelijke kan ik accepteren, wat ik niet kan accepteren is een zielloze film met personages die zo flinterdun zijn dat er geen enkel fundament is”, schrijft Natasha Alvar van Cultured Vultures bijvoorbeeld. IMDb geeft de film met Kelly Rowland eveneens een dikke onvoldoende met een rating van 4,2 uit 10.

Maar oordeel vooral zelf, want soms kan een slecht beoordeelde film juist een heerlijke wegkijker zijn. Mea Culpa is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.