Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 4 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Kanye West volgt Dr. Dre met mysterieus tech-label Donda

Kanye West volgt Dr. Dre en gaat de tech-markt bestormen. Waarmee is nog niet helemaal duidelijk. Donda is in ieder geval de naam van het vooralsnog mysterieuze label.

Rapper-producer Dr. Dre en Interscope-oprichter Jimmy Iovine richtten in 2006 Beats op, waarmee ze naar eigen zeggen next-level koptelefoons op de markt brachten. Hoe dat is afgelopen, zie je in de Netflix-documentaire The Defiant Ones. Tipje van de sluier: het is een aardige business geworden.

Kanye West legt merknaam vast voor tech-label

Kanye West lijkt naast zijn succesvolle modelabel Yeezy nu dus een nieuwe lijn aan zijn portefeuille toe te voegen. De rapper, die altijd groot fan is geweest van de producten van Apple, heeft de merknaam Donda laten registreren om in de toekomst zelf tech-producten uit te brengen. Dat meldt TMZ.

De rapper zou om te beginnen onder meer tablets, speakers en surround systems willen uitbrengen onder de naam Donda. Als dat eenmaal loopt, staan koptelefoons en draadloze headsets voor tablets en mobiele telefoons op de planning. Volgens verschillende bronnen heeft Kanye West grootse plannen met Donda en wil hij er een groot, competitief tech-label van maken.

Van Yeezy naar Donda

Dat Kanye West niet van het halve werk is, bewees hij al met Yeezy. Zijn sneakers zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld en de modewereld. Niet voor niets is dit zeldzame paar een van de duurste sneakers ooit. Of Donda een collab-merk met bijvoorbeeld Apple of een op zichzelf staand tech-label wordt, is nog niet bekend. Zijn sneakers worden in ieder geval altijd in samenwerking met Adidas uitgebracht.

Oké, zijn tech-label Donda nemen we serieus, vooral gezien zijn geschiedenis met Yeezy. Dat de rapper ook wel eens uit de band springt met zijn ideeën, is ook geen nieuws. Lees in dit artikel meer over zijn aspiraties om in 2024 president te worden van de Verenigde Staten. Een krankzinnig idee, maar na Donald Trump sluiten we natuurlijk niets meer uit.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.