Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Jupiter’s Legacy: Netflix onthult ambitieus antwoord op Marvel

Maak kennis met Jupiter’s Legacy, het antwoord van Netflix op Marvel, geproduceerd door de showrunner achter Daredevil.

Netflix had met Daredevil, The Punisher en de andere Marvel-series op het platform pareltjes in handen. Een donkerder, grimmiger en kleinschaliger antwoord op de superheldenfilms die in de bioscoop draaien. Helaas gooide de komst van Disney+ roet in het eten. Marvel Television werd gesloten en Marvel Studios ging zich volledig op Disney+ focussen.

Na Marvel komt het Millar-verse

Een logische keuze. Series maken voor je grootste concurrent klinkt nou niet bepaald als een goed plan. Nu moet Netflix het dus zonder de helden van Marvel stellen. Gelukkig werkt de streamingdienst hard aan een plan B. Het bedrijf schafte in 2017 al de filmrechten voor het Millar-verse aan, de comics van schrijver Mark Millar.

Wanted, Kingsman, Kick-Ass en Civil War zijn voorbeelden van comicsverhalen die uit zijn koker kwamen en al naar het witte doek gebracht zijn. Netflix gaat daar nog een flinke schep bovenop doen, want de streamingdienst heeft minstens vijf adaptaties van Millar-comics in ontwikkeling.

Netflix onthult Jupiter’s Legacy

De eerste daarvan is Jupiter’s Legacy, een superhelden-serie die al op 7 mei uit gaat komen. Geweldig nieuws, want Jupiter’s Legacy is niet enkel de vervanger van series als Daredevil en The Punisher. De serie wordt letterlijk gemaakt en geproduceerd door niemand minder dan Steven S. DeKnight. Oftewel, de showrunner van Daredevil.

Jupiter’s Legacy is een multigenerationeel drama dat de eerste generatie superhelden ooit volgt, die hun krachten in de jaren dertig van de vorige eeuw ontvingen. Tegenwoordig zijn ze de gerespecteerde oude garde, maar hun kinderen hebben met hun eigen superkrachten moeite om de legendarische prestaties en verwachtingen van hun ouders waar te maken.

De hoofdol wordt vertolkt door Josh Duhamel (Transformers). Hij speelt Sheldon Sampson, wiens alter-ego The Utopian de beroemde leider van het superheldenteam is. Maar de tijden zijn veranderd, en hij snapt de wereld waarin hij leeft eigenlijk niet zo goed meer. Iets wat helaas ook geldt voor zijn eigen familie.

Laatste kans op Netflix: 11 topfilms die binnenkort verdwijnen

Jupiter's Legacy Netflix
De comics (Afbeelding: Image Comics)

Op naar 7 mei

Een interessant concept. Als DeKnight ook maar in de buurt weet te komen van de magie van Daredevil seizoen 1, dan kunnen fans van de betere superhelden-verhalen zich al in de handen wrijven. Of Netflix en DeKnight daarin gaan slagen, ontdekken we op 7 mei.

Dat heeft de streamingdienst onthuld middels een gloednieuwe eerste teaser. Helaas blijft het bij een beperkt voorproefje, maar de toon, stijl en het design van Jupiter’s Legacy komt wel al voorzichtig voorbij. Op naar 7 mei! Hopelijk het begin van een waardige tegenhanger van het Marvel Cinematic Universe.

Age of Samurai: Netflix dropt ‘de echte Game of Thrones’

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.