Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Eten & Drinken 24 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Jack’s BBQ Shack: barbecue klassiekers met de finesse van haute cuisine

Bij Jack’s BBQ Shack bedachten ze een concept van bekende Amerikaanse BBQ-gerechten die door de chef-kok naar een hoger niveau getild worden door een combinatie van unieke smaken en hoge-kwaliteits-ingrediënten. Resultaat: top comfort food, geweldige cocktails tegen zeer redelijke prijzen in een setting die uitnodigt tot onbeperkt chillen met vrienden en familie. Manners nam de proef op de som en at er.

Waar de meeste Nederlandse restaurants willen dat je komt eten volgens een bepaalde menu-volgorde, afsluit met een kop koffie en dan weer ophoepelt, nodigt Jack’s BBQ Shack juist uit om zo lang als je wil te blijven hangen. Dit kost ze omzet, want met meerdere tafelbezettingen per avond zouden ze meer verdienen, maar daar is het ze niet om te doen.

Chillen zoals in de Engelse pub

Het doel is dat je er de Jack in jezelf vindt en die een avondje uit gunt. Jack staat voor de verborgen cowboy in onszelf, het kind dat graag zorgeloos plezier maakt, zo je wilt. Bij Jack’s BBQ Shack tref je een huiskamer waar je die zorgeloosheid vindt: geen haast, geen gepush door personeel, een relaxte sportsbar-sfeer en gruwelijk lekker eten.

Amerikaanse BBQ-klassiekers met de finesse van haute cuisine
De eigenaars (Afbeelding: Jack's BBQ Shack)

Guillem Francis, de bedenker, heeft ruime ervaring als topkok in kwaliteitsrestaurants. Hij besloot zijn liefde voor pure smaken en simpele gerechten in de praktijk te brengen. Bij Jack’s BBQ Shack stelde hij een menukaart samen die druipt van het lekkerste comfort-food. Guillem kookt zonder de pretenties van haute cuisine, maar wel met dezelfde skills en ervaring en dat leidt tot bijzondere smaken en next level BBQ-gerechten.

Vleesgerechten bij Jack’s BBQ Shack: zeer betaalbaar en goed

We hebben bijna alles wat op de kaart stond, geprobeerd (en knapten daarna uit onze broek), en kunnen er onze hand voor in het vuur steken: je kunt elk gerecht met een gerust hart bestellen, nergens slaan ze de plank mis bij Jack’s BBQ Shack.

Amerikaanse BBQ-klassiekers met de finesse van haute cuisine
Spareribs (Afbeelding: Jack's BBQ Shack)

Het vlees is perfect op smaak, precies wat je in gedachten hebt als je zin hebt in een BBQ-avond (maar wat je zelden vindt bij de meeste hobby BBQ-ers). Net zo belangrijk: het vlees is ook geweldig van textuur, nergens te taai noch te rauw, gewoonweg perfect. Of je nou Beef Brisket neemt of Pork ’n Beans of Spareribs, alles heeft een unieke seasoning zonder dat de kok overdrijft met zijn creativiteit. Oftewel: je krijgt de BBQ-smaak die je verwacht, maar dan beter. De sauzen zijn ook allemaal zelfgemaakt, met zelfgetrokken bouillons in Franse stijl als basis. Kwaliteit dus en dat proef je. Ik zou niet weten waar in Amsterdam je zulk goed vlees krijgt en dan ook nog ruim onder de 20 euro per gerecht.

Groente- en bijgerechten: veel smaak

Allemaal simpele comfort-dishes die steeds net even wat beter smaken dan bij een gemiddeld BBQ-restaurant. Waarom zou je nog genoegen nemen met smakeloze groenten als je ze bij Jack’s BBQ Shack zoveel lekkerder kan eten? Zelfs van een Mac ’n Cheese weten ze iets te maken dat ook echt ergens naar smaakt.

Amerikaanse BBQ-klassiekers met de finesse van haute cuisine
Ongelooflijk lekkere cocktails (Afbeelding: Jack's BBQ Shack)

Waar ik een groot fan van ben, zijn de cocktails en dan met name die met de huisgemaakte chipotle infusie als basis. My goodness, wat een smaak en wat een kick! De Pineapple Rebellion en de Fiery Margarita zijn echt van een bijzonder hoog niveau hoor, ook al worden ze achteloos en pretentieloos voor je neus gezet. En dat voor een tientje. Als je deze drankjes zou bestellen in een top-cocktailbar zouden ze met de nodige toeters en bellen (en dubbele prijs) worden gepresenteerd. Kijk, dat is nou precies wat Jack’s BBQ Shack haar identiteit geeft: simpelweg relaxen en van goed eten genieten.

Geniale drankjes

We proefden ook een shot van de huis-Bourbon, Rebel uit Kentucky. Ook hier: weinig pretenties, veel smaak en een zachte prijs. Wat een fijne Bourbon! Een perfect smoothe mouthfeel, niet het scherpe van goedkope whiskey’s, sterker nog: ik dacht eerst een kostbare whiskey in mijn glas te hebben en was aangenaam verrast dat een huis-Bourbon zo kan smaken! We raken niet uitgekeken op Jack, want het was niet onze eerste keer hier, maar zeker ook niet onze laatste keer.

Amerikaanse BBQ-klassiekers met de finesse van haute cuisine
Dikke aanrader (Afbeelding: Jack's BBQ Shack)

Jack’s BBQ Shack: conclusie

Jack’s BBQ Shack heeft alles wat je innerlijke cowboy maar kan wensen: chille sfeer, waanzinnig lekker eten, hoge kwaliteit, lekker Premier League of Champions League kijken met je maten, topdrankjes, geen haast, goede muziek en uitstekende locatie (om de hoek bij de Melkweg in Amsterdam). We zijn echt groot fan en komen zeker terug! 10/10

Tip: in weekenden zit het vaak goed vol bij Jack, dus reserveer ruim van tevoren.
jacksbbqshack.nl

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.