Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Iron Man gaat imposante autocollectie verduurzamen in nieuwe serie

Robert Downey Jr. gaat zijn imposante autoverzameling verduurzamen, en wij mogen toe gaan kijken! Maak kennis met Downey’s Dream Cars, een nieuwe Original van HBO Max.

Na Avengers: Endgame was het Marvel-avontuur definitief afgelopen voor Robert Downey Jr. Al zou Marvel Studios na een reeks aan tegenvallende series en films ongetwijfeld soms terugverlangen naar die ‘goede ouwe tijd’ toen Chris Evans en Downey Jr. nog de gezichten van het MCU waren. Net zoals veel fans, overigens.

Autofanaat Robert Downey Jr.

Maar nee, zover is het nog niet, en zover gaat het hoogstwaarschijnlijk ook nooit komen. Gelukkig gaat HBO Max ons komende maand the next best thing geven: Iron Man die zijn autoverzameling verduurzaamt, terwijl de camera’s draaien. Robert Downey Jr. heeft namelijk niet zijn imposante Marvel-salarissen op een bankrekening laten staan. Nee, de 58-jarige acteur is een fervent auto-verzamelaar.

Downey Jr. heeft een omvangrijk wagenpark. Fans hebben door de jaren heen al talloze peperdure en iconische bolides kunnen spotten. Tof, maar toch voelde Robert Downey Jr. zich daar naar eigen zeggen niet zo goed bij. De beste man is de oprichter van Footprint Coalition, een durfkapitaalbedrijf dat investeert in zogenaamde klimaattechnologie-bedrijven. Oftewel: startups die onze aardbol gaan redden. En tja, als oprichter van zo’n bedrijf rondscheuren in ronkende, vervuilende racemonsters voelde enigszins hypocriet, aldus de Iron Man-acteur.

Downey’s Dream Cars: dat kan duurzamer!

Hoe los je dat probleem op én maak je reclame voor het goede doel? Downey Jr. heeft kennelijk het antwoord op die vraag gevonden. 22 juni komt de HBO Max Original Downey’s Dream Cars uit. Een reality-serie waarin de autoliefhebber niet enkel zijn collectie in de schijnwerpers zet, maar ook een klein beetje heiligschennis gaat plegen: de insteek van de serie is namelijk is dat Downey Jr. zijn auto’s duurzamer gaat maken. In de eerste trailer horen we de acteur noemen dat zijn klassieke Buick Riviera een hybrid is geworden. Ook zien we dat een ander model geconverteerd gaat worden naar biodiesel, en ook electromodding lijkt aan bod te komen. Robert Downey Jr. verkent dus duidelijk meerdere wegen die naar Rome leiden.

“We zijn wat we rijden, en omdat ik in de loop der jaren een formidabele collectie klassieke auto’s heb verzameld, was ik een benzinespuwende puinhoop”, aldus de acteur. “De afgelopen drie jaar waren een hoopvol experiment, toen ik de beste en slimste koppen inschakelde om de voertuigen te evalueren, op te voeden, te verheffen en koolstofvrij te maken op een manier die het grenzeloze potentieel van creatieve probleemoplossing laat zien.”

Volgens de synopsis van HBO Max brengt Downey “zijn oude auto’s naar de toekomst” en maakt hij ze “sneller, krachtiger en efficiënter terwijl hij hun ziel intact houdt.” Maak je dus geen zorgen, puristen! Althans, er zal ongetwijfeld altijd een groepje liefhebbers overblijven dat hier fel op tegen is. Downey Jr. laat zich daar gelukkig duidelijk niet door tegen houden. De beste man was niet voor niks het gezicht van de lancering van Audi’s e-tron GT.

Op naar HBO Max

De eerste twee afleveringen van Downey’s Dream Cars komen op 22 juni naar HBO Max. In de weken daarna worden we elke donderdag op nog een aflevering getrakteerd, tot en met 6 juli. Beetje auto’s kijken, maar Robert Downey Jr. luisteren en wat leren over duurzame technologie, wat wil je nog meer?

Robert Downey Jr. Dream Cars HBO Max Iron Man
🚗 (Afbeelding; HBO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.