Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 16 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Fan stopt elke filmheld ooit in Avengers: Endgame (en gaat viral)

Avengers: Endgame was een prestatie van formaat, ongeacht wat je van de executie en het verhaal zelf vond. Een stuk filmgeschiedenis, een ongekende climax. Maar een fan deed er nog een schepje bovenop en ging daardoor compleet viraal.

Niet eerder werden zoveel blockbusters op een vergelijkbare schaal aan elkaar geknoopt. Voor de climax van het Marvel Cinematic Universe kwam een duizelingwekkend aantal superhelden samen om de grote schurk te stoppen: Thanos.

De epische climax van Avengers: Endgame

Het leverde epische beelden op, met shots die je eigenlijk zou moeten pauzeren om iedereen op de achtergrond te spotten. Vrijwel elke filmheld van Marvel passeerde de revue.

Met de nadruk op ‘van Marvel’. Wat nou als regisseurs Joe en Anthony Russo het complete filmblik van Hollywood open hadden mogen trekken? Wat nou als franchises, contracten en licenties geen obstakel vormden?

Dan krijg je de onderstaande video, een absurde fan-edit van YouTuber McSuperfly. Hij speelt in minder dan vijf minuten opnieuw de grote veldslag uit Avengers: Endgame af, maar dan met nog veel meer filmhelden. Veel en veel meer.

You wanted more?

Wanneer Doctor Strange het strijdtoneel betreedt stelt hij de beroemde vraag: “Is that everyone?” Waarop Shang-Chi-ster Benedict Wong antwoordt: “What, you wanted more?”

Dan begint de ongein pas echt. Want Strange wordt op zijn wenken bediend door YouTuber SuperMcfly, op een manier die in een officiële filmscène door rechtenkwesties nooit mogelijk zou zijn.

Van Wolverine tot Neo

We zien praktisch elke denkbare filmfranchise voorbij komen, van een bezoekje van Wolverine en Deadpool tot Harry Potter en Neo uit The Matrix.

Het resultaat is een tikkeltje flauw, maar vooral glorieus, en behaalde dan ook binnen korte tijd miljoenen views op Reddit. Tevens ging de video compleet viral op Reddit. Hopelijk zorgen diezelfde rechtenkwesties er niet voor dat de edit van YouTube wordt gehaald, want dit is een pareltje wat internet-creativiteit betreft.

Iron Man is terug voor een nieuwe Endgame-explosie in Marvel-serie

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.