Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 15 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

TIME 100: veel nieuwkomers onder de invloedrijkste mensen van 2021

Time Magazine heeft de jaarlijkse lijst met 100 meest invloedrijke mensen op aarde gedeeld. In de TIME 100 van 2021 staan behoorlijk wat nieuwkomers, waaronder Britney Spears, Billie Eilish en Alexei Navalni.

Mensen als Donald Trump, Xi Jinping en Joe Biden staan standaard in de Time 100. Interessanter is het om te zoeken naar nieuwe namen in de lijst.

Time 100: de invloedrijkste mensen van 2021

Onder de nieuwkomers veel vrouwen en één Nederlander. Jawel, Frans Timmermans staat er ook tussen. Een paar opvallende nieuwkomers op een rij.

Billie Eilish

Als ‘s werelds meest gestreamde muzikant met 91 miljoen volgers op Instagram heb je invloed. Gelukkig maakt ze prachtige nummers met geweldige teksten. Ook naast de muziek doet ze bijzondere dingen. Lees hier de argumentatie van Time Magazine.

Prins Harry en Meghan

Prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn als koppel uniek in top 100 meest invloedrijke mensen ter wereld van 2021. Het Amerikaanse tijdschrift prijst de hertog en hertogin van Sussex vanwege hun compassie voor de minderbedeelden in de wereld en hun werk met de Archewell Foundation. Lees hier de argumentatie van Time Magazine.

Harry en Meghan staan in de categorie ‘iconen’, met onder anderen zangeressen Dolly Parton en Britney Spears. Het is niet de eerste keer dat ze in de lijst staan. Ook in 2017 hadden ze een plek in de TIME 100.

Meer nieuwkomers

Verder zijn onder anderen artiest Lil Nas X en actrices Scarlett Johansson en Kate Winslet opgenomen in de lijst. Ook de sporters Naomi Osaka en Simone Biles staan in de TIME 100 van 2021. Voor de gelegenheid zijn er meerdere covers gemaakt van het tijdschrift. De complete top 100 invloedrijkste mensen bekijk je op deze overzichtspagina van het Amerikaanse tijdschrift.

Opvallend genoeg stond Elon Musk vorig jaar niet in de TIME 100, maar in 2021 is hij weer van de partij. En als je door deze bibliotheek aan artikelen bladert, dan snap je dat.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.